Alle kandidatene som vi presenterer i dag har gjort seg fortjent til heder. De har bidratt på ulike måter som er verdifullt for samfunnet. Det handler om å verne om viktige verdier, om å bry seg når noen trenger hjelp, om å vise mot, oppfinnsomhet, utholdenhet og på den måten inspirere andre til innsats.

Tidligere prisvinnere er: Joachim Rønneberg, Johannes Gjersdal, Øyvind Berthinussen Rem, Solveig Bele, Reidun Skytterholm, Sonja Hovden Vidnes, Gunnar Hamnøy, Mons Sandnes, Leif Hovde, Randi Strøm, Ann-Elise Breivik, Arne Valderhaug, Arild Berstad, Åse Jørgensen, Ålesund Brannvesen, Inger Harrington og Målfrid og Mindor Sulebust, Frode Tafjord, Pål Eikrem, Rune Heggedal og mannskapet på Bourbon Orca.

Årets nominerte er:

.articleWrap .body table tr:nth-child(odd) td,.carouselWrap .body table tr:nth-child(odd) td { background-color: #fff;}tr,td { border: 0; background-color: #fff;}.articleWrap .body table { border: 1px dotted #ccc; background-color: #fff;}.hedertbl { -webkit-font-smoothing: antialiased; font-family: 'Open Sans'; font-size: 16px; font-weight: normal; border: 1px dotted #ccc;}.hedertbl h2 { margin: 0;}

Elizabeth Hoff
Elizabeth Hoff fra Ålesund har bodd og jobbet i kuleregnet i Syria i over tre år for å gi helsehjelp til en krigsherjet befolkning. I mer enn 20 år har hun drevet helse- og bistandsarbeid i Afrika, Asia, Øst-Europa og Midtøsten for WHO, og er i dag direktør for WHOs helsearbeid i Syria.
Erna Berg Rogne
Etter en ferietur i Peru starta Erna Berg Rogne fra Ålesund sin egen hjelpeorganisasjon. Siden har «Mama Clara» sørget for at fattige barn i avsidesliggende landsbyer i Andesfjellene har fått varme klær og skoleutstyr. Organisasjonen gir økonomisk trygghet til 33 barnehjemsbarn som alle har vært utsatt for alvorlige overgrep og omsorgssvikt.
Irene Johansen og Geir Gjærde
Adrian (4) døydde i barnehagen i Ålesund i fjor. Foreldra Geir Gjærde og Irene Johansen har vore opne om tapet av sonen og stått fram med sterk kritikk av manglar ved tryggleik og rettsvern for barnehagebarn. Mange barnehagar har endra rutinar etter det som har kome fram.
Karl Johan Skårbrevik
Karl Johan Skårbrevik har i fire år delt ut suppe og matvarer fra sin ombygde Volkswagen-buss utenfor Korsatunnelen i Ålesund. Suppebussen står der hver fredag og rundt 60 personer tar turen hver uke. Den er blitt et viktig holdepunkt for mange ålesundere på fredagene.
Knut Ose
79-åringen frå Ørsta har vore lærar i kulturskulane i Ørsta og Volda sidan 1972. Han starta Ungdomssymfoniorkesteret for over 40 år sidan, og var engasjert dirigent for orkesteret dei fleste av desse åra fram til i sommar. Knut Ose har vore ei eldsjel i det lokale musikklivet i Ørsta og Volda, og han er framleis aktiv som utøvande musikar.
Ola Schrøder Røyset
I ei dønn ærlig bok forteller rullestolbruker Ola Schrøder Røyset (22) fra Ålesund om sine mørkeste hemmeligheter, om alkoholbruk, sexkjøp og sjølmordstanker. Befriende, sier han om endelig å være seg selv, slippe å lyge mer. Boka «Min fetter Ola og meg» er skrevet av hans fetter Arne Scbrøder Kvalvik og er nominert til Brageprisen 2015.
Ragnar Ulstein
Ragnar Ulstein er høgt dekorert for sin innsats under og etter andre verdskrig. Med sin bakgrunn frå Kompani Linge var han mellom anna sentral i oppbygginga av heimestyrkane. Etter krigen har Ulstein dokumentert viktig krigshistorie, og fått fram i lyset mange ukjente motstandskjemper. Han er ein varm forsvarar av menneskeverd.
Randi Saure
Randi Saure frå Volda står på Redd Barnas beredskapsliste. I år har ho gjort teneste i Syria, og jobba forebyggande med å lage program for å gi barn psykiososial støtte. Sidan mange er på flukt i Syria, er behovet for hjelp stort. Saure, som er barnevernspedagog, har tidlegare gjort innsats for Redd Barna i Liberia, Kenya, Sør-Sudan og Etiopia.
Synnøve Rekkedal Hill
Sjukepleiar i spissen for Folkeaksjonen for Volda sjukehus. Ho tok initiativet til fakkeltoget mot nedlegging av akuttfunksjonen ved sjukehuset. 62-åringen frå Ørsta har i også jobba frivillig tilsvarande full stilling som styreleiar og rektor for Ørsta Volda ballettskule i over 10 år. Hill har vore kommunepolitikar, leiar for Hjørundfjorddagane og i styret for Hjørundfjord kulturvernlag.
Tore Barstad
Tore Barstad (46) har som styrkesjef for politiet på «Siem Pilot» vært med på å redde flere tusen båtflyktninger i Middelhavet. Ålesunderen har vært en av dem som har stått i spissen for en operasjon som har vært svært krevende både operasjonelt og på et menneskelig plan. Barstad var første styrkesjef da fartøyet sluttet seg til Operasjon Triton.