Valget av hvorpolitimesteren i det nye Møre og Romsdal politidistrikt skal hakontor vekker ikke uventet debatt. Mens Frps Harald Tom Nesvikjubler over at Politidirektoratet peker på Ålesund, menerSenterpartiets Jenny Klinge at det er Kristiansund som bør få denneviktige funksjonen.

- Både Ålesund og Kristiansund ville vært enutmerket lokalisering for det nye politimesterembetet.Senterpartiet i Møre og Romsdal har ikke tatt stilling til hvilkenby som burde velges, men jeg personlig mener at Kristiansund er åforetrekke. Det mener jeg både fordi Kristiansund har sokkelansvar,og fordi byen har kommet svært dårlig ut med tanke på statligearbeidsplasser i lengre tid, sier Klinge.

Ikke Sunnmøre - denne gangen

Som påpeker at hun harkjempet for flere viktige saker for Sunnmøre.

- Jeg har kjempet forå få på plass Statens barnehus og for å få finansiert nytt fengseli Ålesund, likedan står jeg på for Søre Sunnmøre tingrett. I dennekonkrete saken mener jeg at det er Nordmøre som bør tildelesviktige funksjoner, sier hun.

God løsning

Ikke uventet er Sunnmøre Regionråd aven ganske annen oppfatning. Fellesorganet for alle kommunenepå Sunnmøre er strålende fornøyd med innstillingen fraPolitidirektoratet.

- Vi mener dette er en veldig god løsning. Vihar jobbet mye med denne saken og hadde møte med Politidirektorateti sommer der vi la fram vårt syn, sier daglig leder, Jan KåreAurdal.

Styreleder i regionrådet, Anders Riise, tror bygging avnytt fengsel sammen med en sammenslåing av nødsentralene, har veidtungt når direktoratet til slutt konkluderte med Ålesund.

- Allekommunene på Sunnmøre stod bak ønsket om at politimesteren burdesitte i Ålesund. Denne saken viser hva vi kan få til når vi stårsammen, sier Riise.

Uvisst antall arbeidsplasser

Regionrådet skal skrive høringsuttalelsen tilPolitidirektoratet på vegne av alle kommunene på Sunnmøre.

Hvormange nye arbeidsplasser som vil bli etablert som en del avpolitimesterens stab er uklart.

Tidens Krav skriver at det i dag eret 30-talls stillinger tilknyttet politimesteren i Kristiansund, ogat dette tallet i tiden framover vil øke som følge av nye oppgaver.

Hvor mange av disse som eventuelt skal overføres til Ålesund er detikke mulig å si noe om nå.

Jenny Klinge. Arkivfoto.