I ett leserinnlegg i lokalavisa Tidens Krav torsdag går stortingsrepresentant Else-May Botten (Ap) ut og krever at politimesteren i den nye organiseringen skal legges til Kristiansund.

- Møre og Romsdal Ap mener Kristiansund er best egnet som lokalisering for administrasjon i det nye politidistriktet i Møre og Romsdal, skriver Else-May Botten i leserinnlegget.

Dette får politikere i Ålesund til å steile.

- Det er det siste fylket og regionen vår trenger nå. Derfor er det håpløst av Arbeiderpartiet å sett i gang en ny fogderistrid, ved at de varsler å gå i mot politidirektoratet sin innstilling. I en så viktig sak som fremtiden til politidistriktet vårt, kan en ikke la fogderi og lokaliseringskamp komme foran det politifaglige, sier gruppeleder i Ålesund Høyre, Øystein Tvedt til smp.no.

Krever svar

Tvedt krever svar fra Ålesund Arbeiderparti om de stiller seg bak uttalelsen fra stortingsrepresentanen.

- Vil vi få en ordfører i Ålesund som skal sitte på fylkestinget å kjempe for å flytte politidirektøren ut av Ålesund, og det at på til imot politidirektoratet sin fagelige vurdering, spør Øystein Tvedt.

Politidirektoratet la ny fram sin innstilling til nytt hovedkontor for politidistrikt Møre og Romsdal.

Les saken her

Sterkt uenig

Påtroppende ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (Ap) sier til smp.no at hun er sterkt uenig i Else-May Bottens utspill.

- Det stemmer at styret i Møre og Romsdal Ap vedtok å anbefale Kristiansund for et halvt år siden. Den gangen stemte representanten fra Ålesund i mot. Og vi er fremdeles i mot å flytte statlige arbeidsplasser ut av Ålesund, sier Eva Vinje Aurdal til smp.no.

- Jeg vil argumentere for Ålesund så lenge det politifaglige rådet gjør det samme. Hele Møre og Romsdal er dårlig stilt når det gjelder statlige arbeidsplasser, men fylkeskannibalsisme som dette er vi ikke er tjent med, sier Aurdal.

Politifaglig

Aurdal er enig med Tvedt i at politifaglige råd må veie tungt.

- Det handler både om rekrutteringsgrunnlag og samlokalisering med 110-sentralen og AMK. Derfor er det naturlig at politidirektoratet selv ønsker seg denne løsningen med Ålesund som hovedsete. Da er det viktig at vi som politikere lytter politiets egen vurdering i en så viktig sak som sikkerhet og beredskap. Det er oppsiktsvekkende at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gjøre det, mener Ålesund Høyre-leder Øystein Tvedt.

Aurdal ber Tvedt ta det med ro.

- Jeg skal kjempe for Ålesund, men det må du også gjøre innenfor din egen regjering, sier Ålesunds påtroppende ordfører.

Her kan du lese dagens leder i Sunnmørsposten:

Fornuftig av politiet å velge Ålesund

Høyres gruppeleder i Ålesund, Øystein Tvedt. Arkiv Foto: June R. Johansen