Regjeringen foreslår 1,05 milliarder kroner til luftfartsformål. Dette er en økning på drøyt 50 millioner sammenlignet med 2015.

66,4 millioner kroner går til kjøp av flytransport i distriktene. 28,5 millioner er foreslått til ny tilskuddsordning for ikke-statlige flyplasser. 194,5 millioner er foreslått til Luftfartstilsynet og 63,5 millioner til Statens havarikommisjon for transport.

– Et effektivt og trygt flytilbud er en sentral del av landets infrastruktur, og er viktig for næringslivet og innbyggerne. I statsbudsjettet for 2016 legger regjeringen til rette for en enklere, god og mer effektiv luftfart, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding.

Det som ikke kommer fram av departementets pressemelding er at regjeringen foreslår å øke momsen for flyreiser fra 8 til 10 prosent.

Det vil gi næringen en kostnadsøkning på 250 millioner kroner, opplyser NHO Luftfart.

– Dette er feil medisin i en situasjon der norsk næringsliv skal omstille seg til en ny virkelighet. Den samlede avgiftsøkningen for luftfarten nærmer seg 800 millioner kroner på to år, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe. (©NTB)