For tredje gang skal forsvarssjefen dele ut veteranprisen under den nasjonale veterankonferansen. I år ble det sendt inn over 100 forslag fordelt på 25 kandidater. Blant kandidatene som er foreslått har veteranpriskomiteen plukket ut seks personer som er årets finalekandidater.

En av disse er Fred Gallefoss fra Ålesund. Han har tjenestegjort i en rekke kontigenter på Balkan og er veteran fra Libanon. Han er nominert for sitt arbeid blant veteraner siden 1990-tallet.

- Viktig jobb

Prisen deles ut til personer eller organisasjoner som har nedlagt et særlig betydningsfullt arbeid for å fremme veteransaken, særlig ved å skape stolthet blant, eller for, veteranene og/eller veteranfamiliene. Det legges også vekt på om kandidaten har gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats for veteranene eller veteranfamiliene.

– Veteranene har gjort en viktig jobb for Norge, og her hjemme er det mange som også gjør en viktig jobb for veteraner. De vil vi gi en anerkjennelse til med denne prisen, sier Forsvarets veteraninspektør, brigader Tom Guttormsen.

Prisen vil bli overrakt av forsvarssjef, admiral Haakon Bruun-Hansen i Trondheim 15.oktober.