Ivar van Weert og Gert-Jan Brink åpner i helga Ålesunds nye kjøkkenbutikk i Godøygata i Ålesund. Der skal de selge utstillingskjøkken som er importert fra Nederland til en rimeligere pris.

– Kjøkkenene er produsert i Tyskland, og stilt ut av et konsern i Nederland, før vi kjøper dem og skal selge dem til våre kunder, forteller van Weert. Utstillingene som skal selges er komplette og består også av hvitevarer.

– I ei utstilling følger alt med. Oppvaskmaskin, stekeovner og alt man måtte trenger kommer i samme pakken. Ingen av kjøkkendelene blir flatpakket, men kommer hele, så det er svært lite jobb med å installere kjøkkenet, sier van Weert.

Rimeligere

Brink jobbet tidligere innen transport, mens van Weert er utdannet bilmekaniker og jobbet med ventilasjon. Det var først for et år siden, da van Weert skulle ha seg nytt kjøkken at ideen om å starte butikk slo han.

– Jeg hadde fått tegnet et kjøkken, og skjønte fort at dette var sinnsykt dyrt. Det var da ideen om å åpne en butikk som tilbyr rimeligere alternativer kom, sier van Weert som har et klart konsept.

– Det vi selger er kvalitetskjøkken til en rimeligere pris. Vi vil gi folk muligheten til å kjøpe seg et kjøkken de virkelig har lyst på, uten å måtte for eksempel velge benkeplate av annet materiale fordi kostnadene blir for store, sier han.

I lokalet har de nå 16 kjøkken, men har tilgang til å velge mellom 1200 kjøkken de kan hente inn i butikken. Mottoet deres er nemlig at alt er mulig, og de ser muligheter til å selge et bredt spekter av kjøkken.

– Vi selger også kjøkken som har blitt bestilt, men kjøpet ble aldri fullført, disse kommer pakket inn, og er ikke bruk til noe. Vi vil at kunden skal kunne gå herfra med følelsen av at han har gjort en god deal.

Tiltak for byen

At butikken ligger i sentrumsområdet er ikke tilfeldig og van Weert og Brink hadde en viktig baktanke da de valgte nettopp dette lokalet.

– Litt av baktanken er å bringe mer liv til byen. I dag flytter alle inn til Breivika, Moa eller Lerstad. Dette er noe vi synes er helt feil, og ved å åpne butikk her kan vi kanskje bidra til å få flere folk til sentrum, sier van Weert og legger til at leie av lokale helt klart ikke er billigere i sentrum enn andre steder.