- Åh, den kjolen brukte jeg i Spania! Og den kjolen hadde jeg på meg en 17. mai, da jeg gikk gravid med Lucas. Det var så varmt den dagen, og den var så luftig og deilig å ha på seg, mens alle gikk rundt med bunad, forteller Camilla Vadset med et smil.

– Fantastisk tiltak!

Sammen med sin gode medhjelper, eldstesønnen Lucas (6), henger hun opp flotte, fargerike kjoler på stativ. Mange av plagga har hun et nært forhold til. Nå håper hun at noen andre kan få glede av plagga.

- Og jeg skal selge leiker som jeg ikke har bruk for lenger, forteller Lucas. Sammen med mamma har han tatt turen fra Skodje for å være med på marked i byen.

- Det er et fantastisk tiltak! Et virkelig bra initiativ. Jeg håper det blir marked oftere, sier Vadset. Hun har et håp om at hun skal bli kvitt det meste av klærne denne lørdagen. Hvis ikke blir det trolig Fretex som får dem.

Bevare regnskogen

En litt spent Siv Katrin Ulla, leder ved Frivilligsentralen i Ålesund, ser seg rundt, og lurer på om det ikke kommer flere besøkende.

Klokka har knapt bikka 12. Det kommer heldigvis flere og flere inn døra, som er nysgjerrige på hva de har å by på de rundt 25 privatpersonene og foreningene som i all hovedsak selger brukte bøker, klær, sko og interiørgjenstander.

– Vi hadde lyst til å sette fokus på gjenbruk og miljø. Og dessuten er det loppemarkedsesong. Folk er glad i å handle ting de strengt talt ikke trenger, sier Ulla smilende.

Ulla er takknemlig for at Terminalen stiller lokalet og en person til rådighet, slik at de kan arrangere markedsdag og promotere årets TV-aksjon søndag 18. oktober.

Pengene fra aksjonen går til Regnskogfondet og deres arbeid med å redde regnskogen i nært samarbeid med menneska som bor der. Innsamlingsaksjonen skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, DR Kongo og på øya Ny-Guinea.

Trenger bøssebærere

Ansvar for innsamlingsaksjonen i Ålesund er det Frivilligsentralen og en aksjonskomité som har. Men det kviler også et ansvar på kommunens innbyggere, om å stille som bøssebærere.

– Vi har behov for i underkant av 400 frivillige, og per i dag trenger vi fremdeles 300 personer som ønsker å gå med bøsser, opplyser Ulla. Dermed er oppfordringa gitt til byens befolkning.