Det sier Anne-Lise Mikkelsen Tellnes som både er leder av Mental Helse Skodje/Ørskog og fylkeskoordinator for årets Verdensdag for psykisk helse.

Selve FN-dagen er lørdag, men i Norge markeres den fra midten av september og til midten av oktober.

Torsdag.

Mental Helse Skodje/Ørskog er ifølge lederen et svært aktivt lag, og de inviterer til et arrangement i klubbhuset til Skodje idrettslag torsdag den 15. oktober.

Verdensdag: Liisa Kaarla t.v. jobber i Kirkens SOS som har et nært samarbeid med Mental Helse Skodje/Ørskog der Anne-Lise Mikkelsen Tellnes er leder. Foto: Hilde Hovik

– Vi har invitert 21 år gamle Simen Almås til å snakke om positiv endring, forteller Anne-Lise Mikkelsen Tellnes.

– Dette er med andre ord en ungdom som virkelig har opplevd mer motgang enn de fleste av oss, men som likevel har greid å snu de negative tankene.

Åpenhet.

Dagen etter arrangementet på Skodje, skal Almås møte elevene på Ålesund videregående skole og Borgund videregående skole.

– Verdensdagen skal være med på å skape mer åpenhet omkring en sjukdom som mellom 30 og 50 prosent av befolkningen vil få i løpet av livet, sier Anne-Lise Mikkelsen Tellnes.

Kirkens SOS.

Mental Helse Skodje/Ørskog har et nært samarbeid med Kirkens SOS i Møre og Romsdal, og derfra vil Liisa Kaarla delta på arrangementet på torsdag.

Forskning viser at selvmord blant unge menn ofte skjer fordi de ikke lenger klarte å leve opp til høye krav til egne prestasjoner.