Beboerne i Seilmakergården var i utgangspunktet positive til etableringen av Terminalen Byscene. «Dessverre viser det seg nå i ettertid at dette var en feilaktig innstilling», skriver beboernes advokat i forbindelse med at Terminalen ønsker å utvide publikumskapasiteten fra 300 til det dobbelte.

Medaljens bakside

I brevet skriver advokat Sverre Aarsæther at hans klienter var fullt innforståtte med at når de valgte å bo i Ålesund sentrum, måtte de også regne med at det til tider blir ekstra støybelastninger.

– Allerede etter kort tids drift av Terminalen fikk de oppleve medaljens bakside, skriver advokaten, og beskriver det naboene oppfatter som uutholdelig bråk med roping, skriking og slåssing. Naboene kan derfor ikke akseptere at publikumskapasiteten skal oppjusteres, og de mener at det ikke er noe argument at lokalet etter brannforskriftene er godkjent for 660 mennesker.

Les også: – Må vi flytte for å få nattero?

– Det som her burde gjøres var at man aksepterte det som er tillatt i dag, og ut ifra det ståsted heller iverksette tiltak som kan medvirke til at ulempene blir redusert, skriver advokaten.

Han synes også at det er beklagelig at Momentium etter det han kjenner til slipper inn flere enn de 300 som lokalet er godkjent for, og viser til en konsert med CC Cowboys der han har brakt i erfaring at det var langt flere enn 300 innenfor dørene.

Misforståelse

Momentium: Ante Giskeødegård kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen fra naboer til Terminalen.

Når det gjelder akkurat den påstanden, sier Ante Giskeødegård i Momentium at det ved tre anledninger har vært flere inne enn de 300 lokalet nå er godkjent for.

– Det var på konsertene med CC Cowboys, Morten Abel og en skolekonsert på formiddagstid, sier Giskeødegård.

– Kanskje ikke så smart når dere er inne i en søknadsprosess?

– Egentlig beror dette på en misforståelse, sier Giskeødegård. Lokalet ble allerede i sommer godkjent for 660 mennesker av brannvesenet, og våre folk som sto for de tre nevnte arrangementene handlet i god tro da de slapp inn mer enn 300.

Kjenner seg ikke igjen

Ante Giskeødegård kjenner seg heller ikke igjen i beskrivelsen av forholdene som kommer fram i brevet fra advokaten.

Vaktselskapet som sørger for sikkerheten ved arrangementer på Terminalen, har heller ikke registrert slåsskamper siden åpningen i april.

Gjør som 23.000 andre -  følge Sunnmørsposten på Facebook

Store navn

– Når vi søker om å få ta inn 600 mennesker, handler dette om konsertene der de aller største navnene står på plakaten, sier Ante Giskeødegård.

På rundt ti konserter i året er det helt nødvending med større kapasitet, men for normal drift er det nok med 300.

Giskeødegård sier at inntjeningen på de store konsertene gjør at også mindre kjente navn kan stå på scenen i Terminalen.

Momentium mener også at mer publikum i praksis ikke har betydning når det gjelder støy. Konsertene varer fra 21.30 til rundt 23.00, og de fleste forlater lokalet når konserten er slutt.

– Kan dere gjøre mer for å skjerme naboer for støy?

– Det vil vi gjøre, og vi er sikre på at Terminalen og naboene skal leve godt i tida framover, sier Ante Giskeødegård.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland