Dette er klart etter et møte i administrasjonen i Ålesund kommune tirsdag.

– Lekkasjeproblemene som har medført sopp-problem, vil bli reparert raskt. Det skjer innen ei uke eller to. Arbeidet med å stoppe lekkasje og vanninntrenging vil og ta et par uker, forteller kommunalsjef Bjørn Ivar Rødal.

Flyttes

Imens må elevene i to sjuendeklasser over på andre rom. Dette skal ifølge rektor kunne løses internt. Kun i nødsfall kan det bli aktuelt å leie eksterne lokaler, forklarer Rødal.

Etter at lekkasjene er fikset, vil det ta noen uker med opptørking, både i to klasserom og biblioteket.

– Deretter vil det bli foretatt ny måling av fukt og muggsopp, sier Rødal.

Saneringen skjer med tanke på at lokalene skal tilbake til ordinær bruk.

Bakgrunn: Ny rapport: Ekstremt muggent på Ålesund-skole

Tak

– I tillegg vil Ålesund kommunale eiendom (ÅKE) bevilge midler til å ta hele taket våren 2016. De mener det vil rette situasjonen en god del for hovedbygget, sier Rødal.

Han underslår ikke at lokalene til Emblem skole fortsatt er en utfordring. Skolen har en ny brakkemodul for 1.–2. trinnet som har bra kvalitet, men gammel og prega brakkemodul for elevene på mellomtrinnet.

I og med at det nå iverksettes tiltak raskt, vil det ikke bli iverksatt flere tiltak fra kommuneoverlegen, siden de aktuelle klasseromma blir stengt.

Gjør som 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook

Betalt

– Foreldre har selv betalt et privat firma til å foreta målinger, som så avdekte ekstrem forekomst av muggsopp. Vil de få dekket utgiftene?

– Dette vil jeg snakke med foreldrene om selv. I utgangspunktet er dette ting vi ikke dekker, sier Rødal.

De neste fukt- og muggsoppmålingene, etter at skadene er reparert, vil ÅKE dekke, konstaterer Rødal.

Midlene til å utbedre skolebygget vil ifølge Rødal bli tatt av vedlikeholdsmidlene til ÅKE. Sunnmørsposten har spurt Birger Hjelle i ÅKE hva utbedringene vil koste, men det er ikke gjort kostnadsoverslag på det ennå.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland