29 år gamle Kai Jonny Thue Venøy fra Åheim i Vanylven fikk denne uka førsteplass i en dronefilmkonkurranse, der i alt femten dronepiloter fra femten forskjellige land deltok.

- Jeg ble veldig glad da jeg hørte at jeg hadde vunnet. Det er en kjempemulighet og god reklame for meg. Spesielt siden jeg gjerne vil ta flere oppdrag og jobbe med dette, forteller Kai Jonny til smp.no lørdag. Han kom hjem fra London, hvor prisutdelingen foregikk, fredag kveld. I helga vises også fem av dronefilmene hans under en festival i Frankrike.

- Det blir spennende å se hvordan det går der. Jeg har ikke rukket å sjekke det enda.

Reklamefilm

Konkurransen Kai Jonny deltok i var et samarbeid mellom Mofilm, Emirates og Boeing, der femten deltakere fra femten av landene selskapene opererer i fikk i oppdrag å lage en reklamefilm for sitt land. Kai Jonny ble oppdaget etter en film han laget i 2014 (filmen øverst i saken).

- I februar ble jeg kontaktet av Mofilm som speidet etter talenter. De hadde sett videoen min og lurte på om jeg kunne tenke meg å delta i konkurransen, forteller han og legger til at det var en krevende prosess å få filmen ferdig.

- Det ble gitt dårlig informasjon om størrelsesorden på videoen og slike ting. Dette gjorde at jeg kom i gang med filmingen ganske sent. I tillegg er det vanskeligere å få fine opptak om vinteren når været store deler av tiden er grått og trist. Kai Jonny tok imidlertid utfordringen på strak arm og i tillegg til å filme over store deler av Nordvestlandet, kjørte han helt til Svolvær for filme der også.

- Jeg kjørte til Svolvær, filmet der en dag også kjørte jeg ned igjen. Da var det greit at jeg fikk fint vær den ene dagen, ler han. I tillegg til reklamefilmbidraget leverte han en dronefilm han hadde filmet i Maldivene.

Fløyet drone i et år

Kai Jonny har en bachelorgrad i media fra Høgskulen i Volda. Han har lenge vært opptatt av mulighetene for å finne gode verktøy for å ta stabile bilder i bevegelse. I fjor kjøpte han sin første drone.

- Jeg har lett etter verktøy for å ta stabile bilder i bevegelse. Drone er en mulighet jeg har tenkt på lenge, samt å filme fra fly. Men det er først nå teknologien har blitt god nok, sier han.

Onsdag vant Kai Jonny Thue Venøy førsteplass i reklamefilmkonkurransen, et samarbeid mellom Mofilm, Emirates og Boeing. Foto: Privat