- Ålesund brannvesen er ute på brann på Flatholmen, det brenner i avfallslager, begge stasjoner ute, skriver 110-sentralen på Twitter kl. 07.00 lørdag morgen. Til smp.no opplyser 110-sentralen at brannen ikke er under kontroll ved 08-tida. Det var i lokalene til en bedrift på Flathomen at brannen startet.

- Det er stor røykutvikling og brenner godt, opplyser operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Tor Andre Gram Franck.

Smp.no sin reporter på stedet forteller at det har blitt noe mindre røy den siste halvtimen, og at i samme tidsrom, mellom klokka 08.10 og 08.40 har en av brannbilene forlatt stedet.

Smp.no sin reporter på stedet forteller at det ligger en del avfall lagret utenfor bygningen som brenner, blant annet bildekk, men det ser ikke ut til at det er fare for at flammene skal spre seg fra selve bygningen. Det er ikke mye vind i området, men den vinden som er kommer inn fra havet, slik at røyken driver innover byfjellet Aksla.

Oppdatering 9:30: – Vi begynner nå å få kontroll på brannen, forteller overordna vakt Arne Sigurd Hansen i Ålesund brannvesen. Han forteller at de har avgrensa brannen til det ene lagerbygget, og at de nå er i ferd med å frakte avfallet som brenner ut av bygningen, for å få slukket brannen på en bedre måta. Det er altså inne i et lagerbygg som blir brukt som mellomlagring av avfall det har begynt å brenne. Hansen kan ikke si noe om hvordan brannen har oppstått nå.

– Men det er ikke lenger fare for at brannen vil spre seg, sier Hansen til smp.no klokka 9:30.

– Er det lagret farlig avfall i bygningen?

– Nei, denne bygningen har ikke spesialavfall, det har vi bragt på det rene. Nabobygningen har spesialavfall, sier Hansen.

Ålesund Brannvesen blir på stedet utover dagen for å håndtere situasjonen og trygge området, men brannen ser altså nå til å være over den mest kritiske fasen.

Oppdatering 11:15: Politiet opplyser at det fortsatt brenner og at brannvesenet fortsetter med slukningsarbeidet.

Oppdatering 13:40:  - Brannen er nå slukket og brannvesenet har forlatt stedet, opplyser Sandvik i 110-sentralen til smp.no.