– Denne saka har utviklet seg dit hen at det nå bare er å brette opp ermene og ta opp kampen, sier Aurdal.

Hun mener det er bekymringsfullt at det ser ut til å ha «gått politikk» i de faglige kriteriene som Politidirektoratet har lagt til grunn, og som gjør at direktoratet mener Ålesund er best rustet til å huse politimesteren.

Gått politikk i saka

– Jeg beklager at det er blitt slik. Jeg synes ikke noe om at Else May Botten velger å stille spørretimespørsmål om kriteriegrunnlaget, påpeker Aurdal.

– Har de siste ukers debatt gjort deg mer usikker på om politimesteren faktisk blir lagt til Ålesund?

Det har nå gått så mye politikk i denne saka at jeg er blitt usikker, sier Aurdal.

Folkemøte

Sist uke ble det arrangert et stort folkemøte i Kristiansund. Nå varsler Ålesund at også de er klar med folkemøte.

– Vi skal ha et folkemøte mandag i neste uke om denne saka, sier Aurdal.Hun stiller seg også undrende til partifelle og fylkesordfører Jon Aasen påstand om at et stort flertall i fylkesutvalget ønsker Kristiansund.

– Jeg skjønner ikke hvor Jon har de tallene fra. At det er et knapt flertall for Kristiansund er nok riktig, men jeg kan ikke skjønne at det skal være 8–5 i Kristiansunds favør, sier Aurdal.Hun lover å gjøre sitt for å argumentere for Ålesund under fylkesutvalgsmøtet midt i november.

Stemmer for Ålesund

– Jeg kommer selvfølgelig til å stemme for Ålesund. Vi har også bedt om at fylkesstyret i Arbeiderpartiet behandler dette på ny. Det vises til et vedtak i fylkesstyret fra februar i år der partiet skulle arbeide for flere offentlige arbeidsplasser til Kristiansund. Vi mener det er feil bruk av dette vedtaket å koble det til plasseringen av politimesteren, sier Aurdal.

– Vi følger nøye med på Møre – Vi følger nøye med i debatten i Møre og Romsdal, sier politimester i Helgeland, Håvard Fjærli.

Bitter strid

Hun beklager at dette igjen har endt i en bitter strid mellom fogderiene i fylket.

– Jeg skulle gjerne vært med å jobbe for flere offentlige arbeidsplasser til Kristiansund. Jeg har forståelse for at de synes det var hardt å tape kampen om sjukehuset. Men når de nå kjører denne saka mot oss slik de gjør, har ikke vi annet valg enn å svare tilbake, sier Aurdal.

<strong>Debatt:</strong> Aps Else May Botten stiller seg tvilende til politidirektoratets faglige kriterier.