Søndag 4.oktober ble Ole Marius Egset Stenby fra Ålesund funnet død i en leilighet i Mirema Springs apartments i Nairobi.

Den første obduksjonsrapporten viste at Stenby døde av hodeskader, og to menn, eieren av leiligheten og en nabo, ble pågrepet i forbindelse med saken. Totalt 11 personer var inne til avhør hos politiet.

Smp.no har vært i kontakt med Sunnmøre politidistrikt, Kripos og Interpol, som alle henviser til Kenyansk politi om informasjon i saken.

Løslatt

Nå har påtaleansvarlig for politiet i Nairobi, Director of Public Prosecutions (DPP) Mr. Keriako Tobiko, bestemt at de to skal løslates.

- Det er ikke funnet fellende bevis som knytter dem til dødsfallet, sier Keriako Tobiko til journalist Angira Zadock i den kenyanske avisa Daily Nation.

Ifølge Daily Nation hevder eieren av leiligheten at han ba naboen om hjelp da inngangsdøren til leiligheten hvor Stenby ble funnet, var låst fra innsiden.

Påtaleansvarlig Tobiko har begjært en rettsmedisinsk undersøkelse og videre etterforskning av saken.

Familiens bistandsadvokat Mette Ekroll Nyland sier til smp.no at verken hun eller familien ønsker å gi kommentarer til saken.

Stenbys tidligere kjæreste var etterlyst av politiet i Kenya, men meldte seg selv til politiet i Mombasa og avga sin forklaring. Hun ble deretter løslatt.

Ole Stenby ble funnet død på en sofa i Mirema Springs. Huseieren tok den avdøde med til den lokale politistasjonen Kasarani. Foto: GoogleMaps/smp.no