Oddbjørn Sæten, Jonny Dahl og Stig Muri.
            (Foto: Kjøttbransen)

Oddbjørn Sæten, Jonny Dahl og Stig Muri.Foto: Kjøttbransen

Kåret til å ha det beste pinnekjøttet

Nordfjord Kjøtt er Norgesmester i pinnekjøtt.

Denne uken smakes, luktes og tygges det pinnekjøtt, ribbe, medister, julepølser og pålegg i Oslo. Over 400 juleprodukter kjemper om å bli Norgesmester i julemat, skriver kjottprodukter.no.

Det var i alt 65 forskjellige typer pinnekjøtt i konkurransen hvor Nordfjord Kjøtt deltok. I NM-konkurransen vurderes råvare, utseende, lukt smak og konsistens av uavhengige fagfolk.

Blant de 65 som deltok i pinnekjøttklassen ble 21 premiert: 7 stod til gull, 8 til sølv og 6 til bronsemedaljer.

– For å kåre denne ble dommerne servert de fem beste pinnekjøttene i konkurransen, og eliminerte seg fram til topp tre og til slutt Norgesmester. Dommerne var samstemte, det hersket ingen tvil. Dommerne sier dette er Norsk Mattradisjon på sitt beste. Perfekt på alle bedømmingspunkter. Det har nydelig lukt og smak, er mørt og saftig, og ikke minst perfekt tilskåret, heter det i bedømmelsen fra juryen.

NM i kjøttprodukter er åpen for alle bedrifter, og arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Servicekontor. Julemat og grillprodukter bedømmes annet hvert år.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

Leserinnlegg

«Det var ikke overgrepet som var jævligst. Det var tiden etterpå. Dagene etterpå var ekstremt slitsomme, og jeg husker nesten ingenting»

Jeg satt på bussen fra Molde, og tok en uformell og lett avgjørelse med å skrive et innlegg. Om hvorfor det er utrolig vanskelig å komme ut med «seksuelt overgrepsoffer» skrevet i panna, og fortelle sin #metoo-historie.

Ikea bekrefter Ålesund-planer

Men de sier ikke mer om når eller hva de skal bygge på Moa.