Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anett Iren Myklebust Haram har satt seg et hårete mål: De vil samle inn en million kroner til et såkalt netthinnekamera til neonatalavdelingen på sjukehuset i Ålesund.

Løft

- Nå har vi åtte tusen venner på Facebooksida vår, og det kommer stadig innskudd på kontoen. Men nå håper vi at næringslivet på Sunnmøre også kan gi aksjonen et skikkelig løft, sier Liv-Tone Ulstein Brunstad.'

Hun forteller at de har sendt ut 300 mailer til små og store bedrifter.

- Men så langt har vi bare fått svar fra to av dem, og det er vi nok bitte litt skuffa over, innrømmer Liv-Tone.

De to som står bak aksjonen "De små vil også se" innser at årets to siste måneder ikke er de mest gunstige når det gjelder å få milde gaver fra næringslivet.

- Men vi håper jo likevel at det kan dryppe litt på vår aksjon når bedriftene kommer i julestemning, ler Liv-Tone. Mange bruker jo å bytte ut julegaver til de ansatte med gaver til ulike organisasjoner.

Gudstjeneste

De to småbarnsmødrene ligger ikke på latsida sjøl heller, og reiser gjerne rundt for å informere om innsamlingsaksjonen og om hvordan det er å få barn som er født  så altfor tidlig.

- Jeg var med på en konfirmasjonsgudstjeneste i Sykkylven nylig der ungdommene satt musestille da jeg fortalte om mine opplevelser med å få tvillinger som ble født  etter 24 uker. Vi mistet den lille datteren vår, og broren hennes hadde en knalltøff start på livet der de færreste trodde at han ville greie seg. Kollekten etter den gudstjenesten gikk til aksjonen vår.

Auksjoner

Penger på konto blir det også av nettauksjonene som de to ildsjelene arrangerer.

- Og her har vi fått alt fra konsertbilletter til helgeopphold på hotell som auksjoneres bort. Det er vi selvsagt kjempeglade for.

Nå jobber hun også med å få til en kirkekonsert i Ulsteinvik.

- Og når vi ikke målet til jul, fortsetter vi til vi kan gi sjukehuset dette viktige utstyret, slår Liv-Tone Ulstein Brandal fast.

Viktig utstyr

Netthinnekamera finnes i dag bare på universitetssjukehusene, og dette er et apparat som brukes til å følge med utviklingen av netthinnen til premature barn slik at man kan forhindre at de får problemer med synet.