En stolt Trond Fredriksen fikk onsdag æren av å åpne den nye kunstgressbana til sin gamle klubb Guard.

I mai i 1915 ble Nørvebana åpnet og ga en viktig tilvekst til Ålesund på fotballfronten. Når bana igjen er klar i ny drakt, betyr det nok en gang mye.

– Vi har 44 fulle kunstgressbaner og 19 7-erbaner på kunstgress på Sunnmøre, og endelig har Guard fått dette til. Gratulerer så mye, sa kretsleder Leon Aurdal fra talerstolen før åpningen.

Gjør som over 23.000 andre - følg smp.no på Facebook!

– En stor ære

Selve åpningen var det Guard-gutt og AaFK-trener Trond Fredriksen som fikk æren av å stå for. Da han klippet over den røde snoren løp alle barna raskt utpå banen.

– Det er en stor ære og jeg er veldig stolt over å få dette oppdraget, sa Fredriksen.

Han mimret tilbake til da han selv gledet seg til å prøve seg på Guard Park Lane, som ble den første kunstgressbanen på Sunnmøre i 1984.

Frivillighetskultur

– Denne bana er et symbol på det Guard har, og det er en sterk frivillighetskultur. Guard kommer til å vokse seg store og sterke med denne bana.

AaFK-treneren hadde for anledningen på seg en Guard-treningsdress.

De siste 20–30 åra har Nørvebana vært i stadig forfall, og ugresset hadde omgjort grusbanen til en halvveis (u) gressbane. Så tok Guard tak, og har fått en mangeårig avtale med eier Ålesund kommune. Så nå har Guard endelig fått egen bane igjen, nesten 20 år etter at Guard Park Lane måtte sprenges vekk for å få plass til Color Line Stadion.

Men Guard turde ikke tukle med navnet Nørvebana!

Ingen navneendring

– Nei, vi har stor respekt for hundreåringer! Navnet måtte sjølsagt fortsatt være Nørvebana, smiler Guards leder Kenneth Nilsen.

Men nå er det irrgrønt kunstgress på bana, og den framstår i ny prakt. Riktig nok har krattskogen helt ødelagt muligheten for publikum til å stå oppe på haugen på nordsida av bana, men selve bana framstår som innbydende og flott. Med nye gjerder, og topp moderne flomlys.

Da åpningsseremonien var overstått ble det sendt opp fyrverkeri til stor juble fra de fremmøtte.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg SMP-sporten på Facebook!