– Jeg er ikke overrasket over det som er kommet fram i undersøkelsen om sunnmøringenes oppfatninger, preferanser og forventinger omkring kommunereforma, sier ordfører i Volda, Jørgen Amdam (Ap).

I undersøkelsen som er utført av Sentio Research Group As, var Ørsta og Volda sterkest representert blant kommuner som velger hverandre.  Vel og merke på spørsmål om hvem man ønsker å slå seg sammen med enten dette skjer frivillig eller gjennom tvang.

Hele 93 prosent av ørstingene velger da å slå seg sammen med Volda, mens det tilsvarende er 86 prosent i Volda som gjerne vil være sammen med  Ørsta.

Fersk undersøkelse: Sunnmøringer mer skeptiske til kommunereforma

Snakker også om Nordfjord

Og nå snakker Volda også om kommuner som Hornindal og Stryn, ifølge Amdam.

– Volda ser for seg sammenslåing av Ørsta og Volda, Hornindal og kanskje Stryn. Noen har diskutert Eid også, sier han til Sunnmørsposten.

– Om vi greier det i nåværende prosess vet jeg ikke, tilføyer han.

Gjør som over 23.000 andre - følg smp.no på Facebook

Han mener at gevinstene ved sammenslåing ikke er synliggjort godt nok.

– Vi må avklare om ting kan bli bedre. Greier vi ikke det, blir det ikke noe av, sier han og ser for seg at det for Volda og de aktuelle kommunene blir snakk om å bygge makt mot stormakta.

Voldingene vil gjerne i ekteseng

Ørsta-ordfører Stein Aam (Sp) sier han skal forfekte synet for alle.

– Voldingene vil gjerne i ekteseng. Vi ørstinger er mer skeptiske av en del grunner. Dette skal vi begynne å utrede nå. Det er ikke tvil, nordfjordigene vil over grensa . Både jeg og Amdam er rause og har dialog, sier Aam.

Han gjør det klart at Ørsta vil stå på barrikadene for tingrett og sjukehus.

Aam viste også til at Ørsta fikk et skifte etter valget.

– Det er sikkert mange grunner til at Senterpartiet gjorde et godt valg i Ørsta, og Høyre også. Senterpartiet har vært skeptikere når det gjelder å slå sammen kommuner. Men som sagt, jeg skal jobbe for alle, sier Aam.