Etter planen skal yngres avdeling i AaFK arrangere Fair Play cup i storhallen 16. og 17. januar neste år. Selv om det går mot at det blir akuttmottak for flyktninger i hallen fra neste måned av, går planleggingen av cupen som planlagt.

– Vi venter på en endelig avgjørelse fra hallen og kommunen før vi gjør noe annet enn å jobbe som normalt, sier turneringssjef Bent Brande.– Er det aktuelt å arrangere cupen utendørs?

Avlyst

– Vi kan ikke gjøre det på vinteren og vi har ikke en hall som kan fungere som en erstatter. Da må vi enkelt og greit avlyse cupen, sier Brande.

– Hvor mye vil dere kreve i kompensasjon?

– Når de bryter en avtale med oss, må de erstatte nettoinntektene. Jeg vil ikke si noe om størrelsen på beløpet, sier han.

Herds Møre cup skulle etter planen gått i storhallen i mars neste år.

– Det er ganske alvorlig for klubben om vi ikke får arrangere cupen, og dermed mister store inntekter. Men vi har en god dialog med hallen om det, sier daglig leder Eirik Hoseth i Herd.

Solid kompensasjon

– Hvor høy bør kompensasjonen være?

– Vi forventer en solid kompensasjon, for det er ganske mye penger i omløp i en slik cup.Både Hoseth og Brande understreker at de har en god dialog med storhallen.

Begge cupene drar inn flere hundretusener hvert år til sine klubber. Det er derfor naturlig at en kompensasjon vil ligge på flere hundretusener totalt sett. I neste uke skal Herd og AaFK i møte med storhallen der temaet er nettopp en økonomisk kompensasjon.

– Klubbene må sjølsagt få en kompensasjon om de ikke får arrangert cupene, sier prosjektleder Helge Blindheim i Sparebanken Møre arena.

– Er det aktuelt å kompensere hele beløpet klubbene har tjent på cupene?

– Vi har ikke begynt å diskutere nivået på kompensasjonene, sier han.Onsdag hadde han et møte med alle som leier treningstider i hallen. Her kom det fram at man prøve å finne alternative treningsarenaer for alle, noe som ble godt mottatt, ifølge Blindheim.

<strong>Alvorlig:</strong> Daglig leder i Herd, Eirik Hoseth, sier det er alvorlig for yngres avdeling i klubben om de ikke får inn pengene de hadde tjent på å arrangere cup i mars.