– Det vil bli mye dårlig vær på Vestlandet i helgen, men ikke like mye nedbør som de siste 36 timene, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet til NTB.

Torsdag kveld og natt til fredag kom det 85,2 millimeter nedbør i Bergen, som ble hardest rammet av uværet. På dagtid fredag var nedbøren mer beskjeden, mens det regnet jevnt og trutt særlig i Nordfjord og på Sunnmøre.

Fredag kveld måtte Vestlandet tåle mer regn, mens nedbørsmengdene blir noe mindre lørdag og søndag, opplyser Fagerlid.

– Rens slukene

Innbyggerne i Bergen blir oppfordret til å rense renner og sluker for å unngå flere oversvømmelser, samt å rydde i hagen.

– Regnvannet kan ta med seg gjenstander som bidrar til å tette avløpssystemet. Derfor er det viktig å rydde bort ting, skrot og kvister fra hagen som lett blir tatt av vannmassene, heter det i en melding fra kommunen.

Flom og ras

Varslingstjenesten varsom.no melder at faren for flom og jordskred er på gult nivå – nivå to av fire – i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Hordaland fredag. Fra lørdag er farenivået på laveste nivå.

Også i Rogaland og Sør-Trøndelag ligger faren for jordras på nivå to fredag, men på nivå en fra lørdag.

Høy vannstand

Meteorologisk institutt sendte ut OBS-varsel om mye nedbør i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal fredag. Gjennom hele helgen ventes høy vannstand på Vestlandet og i Trøndelag, mens det lørdag ventes høy vannstand i Nord-Norge.

Meteorologene avsluttet imidlertid sin overvåking av Troms og Finnmark etter flo fredag.