Peder Ryste og Bjarne Haagensen er sterke motstandere av at idretten må flytte ut av hallen for en periode, til fordel for opprettelsen av et akuttmottak for asylsøkere. Men da avgjørelsen skulle tas på styremøte nummer to forrige torsdag, var hverken Ryste eller Haagensen til stede. Og dermed gikk stemmetallene 3–1 i favør av akuttmottak.

– Jeg ønsker ikke å si offentlig noe om hvorfor jeg ikke var til stede på det andre styremøtet i forrige uke. Det jeg kan bekrefte er at jeg har trukket meg ut av styret, noe også styreleder Jon Ketil Gjørtz har opplyst om. Jeg har gitt min skriftlige begrunnelse til styret i Ålesund Storhall, og nøyer meg med det. Dette er ikke noe for offentligheten, sier Peder Ryste.

Mange styreverv

Ryste står som eneeier av firmaet Eidfor Tek i Ålesund, i tillegg til at han har konsulentoppdrag for en rekke andre foretak. Utenom styret i Ålesund Storhall, der han har trukket seg ut nå, er han også i styret i Global Salmon og Global Seafood, samt styreleder i Trehus Søvik. I storhallstyret har han representert Olav Nils Sunde Eiendom, selv om han ikke er ansatt der.

Stort press på Ryste

Sunnmørsposten har fra pålitelig hold fått opplyst at Peder Ryste opplevde et stort press på seg selv i forkant av det første styremøtet i storhallen sist onsdag. Presset kom fra andre sentrale aktører i og rundt styret, som ønsket at han skulle stemme for en dialog med Ålesund kommune med tanke på å opprette et midlertidig akuttmottak.

– Jeg kommenterer ikke de forskjellige prosessene i de styrer jeg er valgt inn i, det har jeg lært gjennom et langt liv. Vi må alle prøve å være rettskafne opp i det hele, mener jeg. Så i den grad noen skal uttale seg om det som har skjedd, må dette være styrelederen, fastslår han.

Gjør som over 23.000 andre - følg smp.no på Facebook!