- FAU oppfordrer Spar Tresfjord til ikke å selge prevensjon fram til og med år 2020, skriver John Sylte i et innlegg på Facebook.

Sylte er FAU-medlem og prest i Tresfjord, og naturlig negativt innstilt til at skolen i bygda er foreslått nedlagt. Det var Romsdals Budstikke som først omtalte saken.

- Vi har innført noen tiltak i forbindelse med trusselen om nedleggelse av skolen vår. Vi vil øke manntallet i bygda, skriver Sylte.

Bare bruke sommerdyne

Han skriver videre at ethvert salg av prevensjon hos Spar Tresfjord i nevnte tidsrom anses som et svik mot Foreldrearbeidsutvalget (FAU) og bygda.

- Alle voksne tresfjordinger kun får bruke dyner av typen sommerdyne. Denne dynen gir en optimal komfort i varme sommernetter, mens den om vinter og høst vil bidra konstruktivt til igangsetting av barneproduksjon, mener Sylte og FAU.

De foreslår bøter og husarrest (som også vil være positivt i barneproduksjonsøyemed) dersom dynebrukpålegger ikke etterleves.

Ikke bare tull

Til rbnett.no forteller Sylte at selv om teksten selvsagt er skrevet med humor, så er bakgrunnen høyst alvorlig.

- Hver eneste desember kommer det forslag om enten å legge ned skolen eller barnehagen.

Statusen hans er per søndag formiddag delt nesten 150 ganger på Facebook, og presten og trebarnsfaren forteller om utelukkende positive tilbakemeldinger.