Politimesteren i Sunnmøre har tatt ut ny tiltale mot en mann i 40-årene, som for tiden soner en straff i Ålesund fengsel.

Tiltalebeslutningen denne gangen inneholder hele 28 tiltalepunkter.

Tjuveri

I løpet av det siste året skal han blant annet ha stjålet mobiltelefon, verktøy og en bilhenger som ble brukt til å frakte en stjålet bil.

Han er også tiltalt for å ha stålet to båter og brukt disse, samt biltjuveri, triksing med bilskilt og narkotikabruk.

Umerket fisk

I april i år avdekket Mattilsynet et stort parti med fisk som var helt uten etikett eller annen merking. Politiet mener mannen kan knyttes til partiet.

I løpet av året har politiet stoppet mannen en rekke ganger i bil, selv om han ikke har gyldig førerkort. Flere ganger har han kjørt under påvirkning av alkohol eller rusmidler. Han er også tiltalt for å ha overlatt kjøringen til andre personer som ikke var skikket til å kjøre, eller hadde førerkort.

Vold

Han er også tiltalt for vold mot ei kvinne i Ålesund.

Ifølge tiltalen skal han ha slengt henne mot veggen slik at hun falt på gulvet. Deretter satte han seg over henne, holdt fast armene hennes samtidig som han tok tak rundt halsen hennes.

I august kastet han stein gjennom ruten på en bil i Ålesund. Noen dager seinere knuste han en brannalarm, og tok et brannslukkingsapparat som han sprayet skum over et helt hus med. Samme kveld knuste han vinduet i ei verandadør på et annet hus.

Natta før oppsøkte han et ektepar i ei av nabokommunene til Ålesund, til tross for at han var ilagt besøksforbud.

Erstatning

Flere av de fornærmede i disse sakene vil søke erstatning, heter det i tiltalen.

Straffesaken mot mannen kommer opp for Sunnmøre tingrett i midten av desember.