Tidlig mandag kveld siterte Dagbladet.no nettstedet Lister24.no på at UDI stanser etablering av akuttmottak for asylsøkere.

Presserådgiver Therese Bergwitz-Larsen i UDI moderer innholdet i avisartikkelen overfor smp.no. Hun presiserer at dette ikke innebærer at planene for et eventuelt akuttmottak i storhallen i Ålesund er lagt på is.

Færre asylsøkere

Bakgrunnen er at asyltilstrømmingen til landet er halvert i løpet av de siste ukene.

Ålesund kommune er i dialog med UDI om å opprette mottak i Ålesund. Akuttmottaket i Sparebanken Møre Arena skal etter planen ta imot inntil 500 asylsøkere.

– Der hvor vi allerede er i dialog vil prosessene gå videre, og på disse plassene kan det fortsatt bli akuttmottak, sier Bergwitz-Larsen.

Les også: UDI snur i striden om kors på asylmottak

Ønsker ordinære mottak

–  Vi ønsker i utgangspunktet å opprette ordinære mottak, framfor nye akuttplasser. Men hvis antall asylsøkere øker igjen, må vi vurdere situasjonen igjen, legger presserådgiveren til.

– Hva slags kriterier vil være førende for om det blir opprettet nye akuttmottak eller ikke?

Til august 2016

Ålesund kommune som skal drifte det planlagte mottaket i storhallen, har som mål å ta i mot de første i midten av desember.

Planen er å drive akuttmottak i hallen fram til august 2016.  Idrettsklubbene Herd og AaFK krever flere hundre tusen kroner i kompensasjon om de ikke får arrangere sine to cuper i storhallen i Ålesund i vinter.

Gjør som over 24.000 andre - følg smp.no på Facebook

Ved et folkemøte i Ålesund var det flere som sa at de var bekymra over å få et akuttmottak i nabolaget.