Fylkesstatistikken viser at Møre og Romsdal har underskudd på kvinner i alderen 20 til 35 år. Dette ønsker Molde Næringsforum å gjøre noe med.

Foreningen har derfor startet et prosjekt som kan bidra til å rekruttere kvinner til jobber i regionen.

Prosjektet går blant annet ut på å tilby fellesskap og erfaringsdeling gjennom et såkalt Lederforum rettet mot kvinner, samt gjennomføring av «Pippidagen» for jenter i videregående skole.

Gjør som flere enn 24.000 andre - lik smp.no på Facebook

Legger føringer

Sunnmørsposten har snakket med flere av utvalgsmedlemmene, som avviser at dette er en målrettet satsing som kun kommer Molde-regionen til gode.

– For å si det slik, om vi går inn for dette prosjektet, er det vanskelig å si nei til tilsvarende prosjekter med initiativ fra for eksempel Ålesund, sier Bjørn Sandnes (H), og legger til:

– Dette er et prosjekt som vil legge føringer på eventuelle andre søknader om støtte til lignende prosjekter.

Satsingsområde

Nestleder i utvalget, Hanne Notøy (Ap) legger vekt på at det å få kvinner til fylket er et satsingsområde.

– All statistikk viser at fylket som helhet har problemer med å trekke til seg kompetent arbeidskraft. Derfor er slike prosjekter viktige. Ikke minst fordi de kan endre måten vi kommuniserer til kvinnene på. Selv om mange av arbeidsplassene i dette fylket, og kanskje særlig på Sunnmøre, er mannsdominerte, er arbeidsplassene i seg selv kjønnsnøytrale. En kvinne kan altså like gjerne gjøre jobben som en mann. Dette må vi kommunisere ut, sier hun engasjert.

Vil vurdere liknende prosjekt

Kjell Sandli, administrerende direktør i Næringsforeningen for Ålesundsregionen, medgir at foreningen hans kanskje ikke er like flinke til å søke midler fra fylket som søsterforeningen i Molde.

– Dette er i ferd med å endre seg, men vi har muligens ikke hatt det sterkt nok i kulturen vår å søke offentlige midler. Når det er sagt har vi god kontakt med næringsforumet i Molde og vi kommer til å følge dette prosjektet med stor interesse. Vi vil se på søknaden deres og vurdere om prosjektet er noe som kan tilpasses Ålesundsregionen.

Sandli er ganske sikker på at hans forening vil sette i gang noe lignende om prosjektet i Molde viser gode resultater.

– Problemstillingen er noe vi jobber med, på ulike vis, men kanskje ikke like omfattende som dette. Derfor blir det spennende å se hva de får til i Molde.