Det er søstrene Wenche og Turid Smoor som driver stedet. De åpnet dørene 14. februar, på selveste valentinsdagen. Konseptet er økologisk og bærekraftig mat.

– Noe for hele familien, sa søstrene til smp.no da vi omtalte spisestedet før åpningen.

Kongens gate i Ålesund sentrum var for en tid tilbake sett på som en døende gate med lite liv. Men nå er situasjonen en helt annen.

– Vi synes det er helt topp at det blir konkurranse om spisegjestene i gata, jo flere som besøker gata, jo bedre, sier søstrene Wenche og Turid Smoor.

Gjør som flere enn 24.000 andre - lik smp.no på Facebook

(mer å lese under bildet)

Trivelig: Søstrene Fryd har byens triveligste lokale, men det er fortsatt litt å hente når det gjelder maten, mente Smith & Smule da Sunnmørsposten testet tilbudet.

Nå er de altså kåret til årets serveringssted, og Norsk cøliakiforening skriver dette om vinnerne: "For sin utmerkede tilretteleggelse for personer som er avhengig av glutenfri kost, og for sin gode synliggjøring av tilbudet både i kafeen og på nettsiden. At alle retter som pr dags dato står på kafeens meny er glutenfrie, er ganske unikt, og gjør at man som glutenintolerant får en mye enklere og ikke minst triveligere opplevelse av kafébesøket. Kafeen er preget av en lun og trivelig atmosfære med trivelig og serviceinnstilt betjening!"

Foreningen har også delt ut to andre priser. De har kåret Det Glutenfrie Verksted som årets produsent, og Baker Hansens Glutenfrie AS som årets konditor.