– Denne saken har kostet våre ansatte i Ålesund Storhall utrolig mye tid og ressurser, og enda verre har det vært for ansatte i Ålesund kommune som har jobbet enormt med denne saken. Jeg ser ikke bort fra at Ålesund Storhall AS vil kreve en kompensasjon for utgifter dette har medført oss, sier styreleder Jon Ketil Gjørtz i Ålesund Storhall AS.

Han synes det er merkelig at staten plutselig slår kontra og gir beskjed om at akutt-situasjonen ikke er så ille at storhallen i Ålesund er aktuell som akuttmottak likevel.

Vil kreve garanti

– Hvis flyktningstrømmen skulle ta seg opp igjen, så kan det kanskje tenkes at vi vil bli spurt nok en gang. Men da vil vi eventuelt aldri gå inn i en slik prosess uten en garanti fra den norske stat. Staten kan ikke holde på slik vi har opplevd det nå, fastslår Gjørtz.

– Hva synes du om det som har skjedd i dag?

Gledelig

– Sånn sett er det jo gledelig at flyktningsituasjonen ikke er så akutt som det som var forespeilet. Vi fikk beskjed om at dette var en «akutt akuttsituasjon», og det var derfor vi følte vi måtte handle så raskt. Men ingen har ment at dette var en ideell løsning for noen parter. Det som er uheldig er at vi er kommet så langt i forberedelsene før foten plutselig settes ned fra statens side.

Kan miste messer?

Gjørtz frykter også at denne uheldige situasjonen som Sparebanken Møre Arena har havnet i, vil få økonomiske konsekvenser for halldriften.

– Selve idrettsdelen vil nok ordne seg, de turneringene og treningstidene som er satt opp vil nok nå gå som planlagt nå. Men det er verre med en del messer og arrangementer vi hadde booket inn.  Vi har jo gitt beskjed til disse at de måtte finne seg andre lokaliteter de neste månedene, og vi vet jo ikke pr. dato om vi får tilbake disse nå. Dette er helt ferskt for meg også, det var først fredag morgen jeg fikk vite at hallen plutselig var uaktuell som akuttmottak, forteller advokat Gjørtz.

Ikke noe nederlag

Som ikke føler dette som et nederlag for styret i Ålesund Storhall.

– Det kan vi jo slett ikke føle det som. Vi har kun respondert på en henvendelse, og har prøvd å hjelpe til i det som skulle være en akutt krisesituasjon. Nå er tydeligvis krisen plutselig avblåst, det forholder vi oss til, sier han.