I en pressemelding søndag ettermiddag opplyser politiet at de mener å ha funnet riktig bil etter påkjørselen i Herøy, lørdag morgen. Politiet fikk melding klokka 07.32 om påkjørselen som skjedde ved Røyra, ikke langt fra Herøybrua på Leinøya. Ambulanse var først på stedet etter at AMK fikk melding klokka 07.16.

Fortsatt kritisk skadd

Allerede tidlig var det klart at en 26 år gammel mann var hardt skadd. Han ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, og senere flydd til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med et Sea King-helikopter.  Pasienten ligger fortsatt kritisk skadd, opplyser sjukehuset søndag ettermiddag.

– Det er vitner som har hørt en smell og sett en bil like ved. Vi vet ikke helt sikkert om det er den bilen, eller andre som har vært involvert, men slik det ser ut nå er det høyst trolig en påkjørsel, sa operasjonsleder John Bratland til smp.no, lørdag.

Siktet etter vegtrafikkloven

Natt til søndag ble det opplyst at en mann var pågrepet etter hendelsen. Den pågrepne ble bragt til sentralarresten i Ålesund, og han har status som siktet.

Mannen er siktet etter vegtrafikkloven §3, for ikke å ha kjørt hensynsfullt, aktpågivende og varsomt, får smp.no opplyst av politiinspektør Elin Drønnen.

– Pågripelsen ble foretatt på bakgrunn av vitneobservasjoner og teknisk og taktisk etterforskning for øvrig, opplyser Drønnen.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens forsvarer, Torgeir Langva, sier til smp.no klokka 20.15 at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

– Hva har han forklart?

– Det kan jeg ikke si noe om av hensyn til etterforskningen.

– Har klienten din erkjent at han kjørte på mannen?

– Jeg kan ikke si mer enn at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier Langva.

Søndag ettermiddag pågikk det avhør av den siktede med advokat til stede.

Har funnet bilen

Politiinspektør Elin Drønnen bekrefter at en bil er funnet og undersøkt.

– Når det gjelder biler i området, så etterlyste politiet søndag spesifikt en Volvo-lastebil i FE-/Fl-serien etter hendelsen. Denne mener vi nå at vi har funnet, sier Drønnen.

Smp.no sin reporter har vært på stedet hvor bilen står. Statens vegvesen har bistått med undersøkelser.

Drønnen opplyser at politiet har skaffet seg et godt overblikk over personer som har passert i tidsrommet for ulykka. Det har kommet inn mange tips, som politiet nå sjekker ut.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Etterlyste bil

Politiet etterlyste en lastebil av typen Volvo FE- eller FI-serien.

– Det er funn på stedet som gjør at vi etterlyser en Volvo lastebil/skapbil av denne typen. Vi tror den har knust venstre lykt framme og et knust deksel i front, sa etterforskningsleder Grete Hjelle.

Tips oss på 95400400@smp.no eller ring 95400400

Smp.no kommer med mer

Politibiler ved stedet på Fylkesvei 654 der en 26 år gammel mann lørdag morgen ble funnet kritisk skadd etter en påkjørsel. Foto: Carl-Henrik Myrseth Moltumyr
Etterforskningsleder Grete Hjelle. Foto: Knut Arne Aarset
Politiet har merka av spor på ulykkesstedet. Foto: Carl-Henrik Myrseth Moltumyr