Samtidig understrekes det at politiet fortsatt etterforsker saken bredt, blant annet fordi hendelsesforløpet i forkant av ulykken er uklart, heter det i ei pressemelding fra Sunnmøre politidistrikt mandag ettermiddag.

- En mann ble pågrepet lørdag kveld, siktet for overtredelse av vegtrafikkloven § 3 for å ha kjørt en Volvo lastebil uten å være tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom, idet han kjørte på en person som ble påført alvorlig personskade.

Pågripelsen ble foretatt på bakgrunn av vitneobservasjoner og teknisk og taktisk etterforsking for øvrig. Siktede ble avhørt søndag 13. desember, sier politiinspektør Elin Drønnen.

Les også: Har funnet lastebil etter påkjørsel

Ba om brev- og besøksforbud

Den siktede ble framstilt for varetektsfengsling i Sunnmøre tingrett mandag ettermiddag - og fengslet for én uke med brev- og besøkskontroll.

Politiet fikk ikke medhold i å fengsle mannen med brev- og besøksforbud på grunn av bevisforspillelsesfare.

Politiet har i den forbindelse utvidet siktelsen til også å omfatte overtredelse av straffeloven (2005) § 288, for å ha forlatt en person liggende i veikanten uten å tilkalle eller yte hjelp etter å ha kjørt på han.

Etterforskningen pågår for fullt og det gjenstår blant annet flere avhør, heter det.

Nekter skyld

– Han erkjenner ikke straffskyld. Fengslingen er anket til lagmannsretten, opplyste mannens forsvarer, advokat Torgeir Langva, til NTB mandag kveld.

Anken blir trolig behandlet onsdag eller torsdag.

Kritisk, men stabil

Politiet fikk melding om påkjørselen ved Røyra i Herøy klokka 07.32, lørdag morgen. Ambulanse var først på stedet etter at AMK fikk melding klokka 07.16.

– Det er vitner som har hørt en smell og sett en bil like ved. Vi vet ikke helt sikkert om det er den bilen, eller andre som har vært involvert, men slik det ser ut nå er det høyst trolig en påkjørsel, sa operasjonsleder John Bratland til smp.no, lørdag.

Allerede tidlig var det klart at en 26 år gammel mann var hardt skadd. Han ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet, og senere flydd til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med et Sea King-helikopter.

- Han er fortsatt kritisk skadd, men tilstanden er nå stabil, sier familens bistandsadvokat, Mette Ekroll Nyland til Smp.no mandag.

Les også: Mann pågrepet etter påkjørsel i Herøy

Har funnet bilen

Politiinspektør Elin Drønnen bekreftet søndag at bilen politiet tidligere har etterlyst i tilknytning til hendelsen, er funnet og undersøkt.

– Når det gjelder biler i området, så etterlyste politiet søndag spesifikt en Volvo-lastebil i FE-/Fl-serien etter hendelsen. Denne mener vi nå at vi har funnet, sa Drønnen.

Smp.no sin reporter var søndag på stedet hvor bilen står. Statens vegvesen har bistått med undersøkelser.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!

Tips oss på 95400400@smp.no eller ring 95400400