Stian Østrem og barna hans var ute og gikk tur rundt Lillevannet i Spjelkavik 2. juledag. Da de fikk øye på det populære svaneparet la de merke til at det var noe som ikke stemte.

- Det var barna mine som først ble oppmerksom på det. Den ene svanen ristet veldig på hodet og da vi så nærmere etter viste det seg at den hadde fått en fiskekrok i nebbet. Østrem forteller at det er ser ut til å være en fluefiskekrok, men at det er senen, som sitter fast i kroken, som virker å være det største problemet.

- Grunnen til at den ristet på hodet var for å prøve å komme seg løs. Senen hadde nemlig satt seg fast, forteller han og legger til at det ikke ser ut som om svanen har det vondt ellers.

- Til slutt kom den seg heldigvis løs.

Uklart hvem som skal hjelpe svanen

Østrem har vært i kontakt med både politiet og viltnemnda, men ingen av disse tar på seg ansvaret for å hjelpe svanen.

Da smp.no selv ringte til Odd Hellevik i Viltnemnda bekreftet han at dette ikke er en av deres arbeidsoppgaver, men han hadde likevel tatt turen for å se hvordan det stod til med svanen.

- Vi har bare ansvar for påkjørt hjortevilt, men jeg tok meg en tur til Lillevannet for å se. Det ser ikke ut som om det er noe alvorlig. Kroken sitter helt i tuppen av nebbet, sier han og legger til at han kommer til å ringe Alv Ottar Folkestad (ornitolog, journ. anm) for å høre hva som skal gjøres videre.