Daglig leder Pål Søvik og salgsansvarlig Lene Buch viser fram tomta der Nordbohus Ålesund AS straks er klare for å starte byggingen av 20 eneboliger og to tomannsboliger. Kommunen har gitt sin velsignelse til omregulering av industritomta i Fremmerholen der Brødr. Dahl holdt til tidligere. Prosjektet har fått navnet Rødsethagen, og Pål Søvik håper at de første kan flytte inn til påske 2017.

Sentralt

– Sentrumsnært i dette tilfellet blir da sjølsagt nærheten til Moa, men boligene vil også ligge nært friområder, idrettsanlegg og skoler, sier Søvik.

Det er Wenaas Kapital som eier tomta som Nordbohus Ålesund skal prosjektere, bygge ut og selge. Opprinnelig hadde tomteeierne planlagt rundt 150 boenheter, men på grunn av strenge reguleringer av aktiviteten rundt Brusdalsvatnet, endte det opp med 22.

Nøkkelferdig

Nordbohus skal selge boligene nøkkelferdige, og husene blir tre-fire varianter av hustypen som heter Kuba.

– Man kan altså ikke kjøpe ei tomt å velge hus sjøl?

– Nei, dette boligfeltet skal ha en rød tråd og en arkitektonisk helhet, sier Lene Buch. Hvert enkelt hus tilpasses den tomta det bygges på, og arkitekten vil også legge opp til et enhetlig uttrykk når det gjelder farge på husene. Dette blir en pakkeløsning der folk kjøper både tomt og hus.

Takterrasser

Husene blir på mellom 180 og 220 kvadratmeter på tomter på rundt et halvt mål.

– Tre eller fire soverom og en stor takterrasse blir standard, og alle boligene får en liten hage, sier Søvik, som tror at de moderne boligene vil skape et urbant miljø.

– Solforholdene er også prima, slår Nordbosjefen fast.

Sju millioner kroner

– Og prisen?

– Mellom seks og sju millioner kroner, men sjølsagt litt dyrere hvis man velger å oppgradere f.eks. kjøkken eller bad. Det vil kjøperne få anledning til. Søvik regner med å starte riving av industribygget i vår, og så blir det salgsstart i februar.

– Når to-tre hus er solgt, starter vi byggingen, sier Pål Søvik som tror mange vil sette pris på å flytte inn i en enebolig uten at man må stå for hele byggeprosjektet sjøl.

<strong>kuba:</strong> Tre-fire ulike varianter av hustypen Kuba skal bygges i Rødsethagen. Alle husene får en hageflekk og en raus takterrasse. Illustrasjon Nordbohus ASSlike hus skal bygges. «Kuba» heter hustypen Foto: Norbohus
<strong>Brusdalsvatnet:</strong> Boligene blir liggende bare et steinkast fra Brusdalsvatnet, men det er også nærheten til drikkevannet som gjør at det blir færre boliger på tomta enn opprinnelig planlagt. Foto: Norbohus