Saksøkerne mente at de ble gitt feilaktig informasjon angående om de var kvalifisert til å motta AFP (avtalefestet pensjon, journ. anm) i tillegg til den pensjonen de har krav på. De gikk til sak med krav om erstatning for det de tapte for ikke å bli medregnet i AFP-ordningen. Men i Sunnmøre tingrett tapte de mot sin tidligere arbeidsgiver.

– Som banksjefer eller lignende med avtalt pensjonsalder på 65 år og født i 1955 eller tidligere, vil de etter de nye reglene ikke rekke å opparbeide nok ansiennitet for å få innvilget AFP, lyder rettens vurdering.

Har selv et ansvar for å holde seg informert

I dommen blir det lagt stor vekt på at banken ikke har et pålagt informasjonsansvar i forhold til hvem av de ansatte som får AFP, og arbeidsstakere har selv et ansvar for å innhente informasjonen fra andre kilder.

Må betale erstatning

– Sagt med andre ord mener retten at Sparebanken Møre ikke har opptrådt så klandeverdig at det kan konstanteres ansvarsgrunnlag i form av uaktsomhet. Sparebanken Møre blir etter dette å frifinne, heter det. Saksøkerne ble også dømt til å betale saksomkostninger på totalt 543.550 kroner.