At de holder til på en nedlagt bensinstasjon på Hareid hindret ikke Grim og Gryt Økobryggeri i å stikke av med en av landets viktigste matpriser.

- Ølet oppleves som særdeles behagelig å drikke, mener juryen som kåret 6060 Lys Øl til årets tradisjonsøl.

- Å vinne denne prisen er helt uvirkelig. Det er den største matprisen i Norge. Dette hadde vi virkelig ikke sett for oss da vi startet opp for ti måneder siden, forteller daglig leder ved Grim & Gryt Økobryggeri, Øyvind Grimstad Gryt.

Økologisk

Bryggeriet produserer heløkologisk øl i åpne gjæringskar. Dette er en vanskeligere måte å produsere øl på, men gir ifølge den nybakte prisvinneren et bedre sluttresultat.

- Vi produserer slik de gjorde før i tida. Resultatet blir veldig bra, noe vi nå også har fått bekreftet. En slik erkjennelse er stort å få.

Bryggeriet produserer hele seks ulike typer øl, og det var typen 6060 Lys Øl som gjorde det lille bryggeriet fra Sunnmøre til prisvinner.

- Vinnerølet kommer i butikk igjen nå, og før helga lanserte vi i tillegg et nytt øl på Vinmonopolet. Vi kommer til å jobbe hardt videre for å opprettholde høy kvalitet på ølet og for å utvikle nye varianter i løpet av året, sier Grimstad Gryt og legger til at det betyr mye å ha et vinnerøl i sortimentet sitt.

- De fleste på Sunnmøre vet om oss, men nå får vi muligheten til å strekke oss utover hele landet, hevder han.

Grim og Gryt Bryggeri har per i dag to fulltidsansatte og to deltidsarbeidere.

Aroma, smak, friskhet og lukt

Juryens begrunnelsen for prisen Årets tradisjonsøl er som følger:

"Med utgangspunkt i landets mange ølbryggertradisjoner, står vi her overfor et produkt som virkelig reflekterer dette. God balanse av aroma, smak, friskhet og lukt. Ølet oppleves særdeles behagelig å drikke."

Det Norske Måltid startet i 2008 og er nå landets viktigste matpris. Målet er å skape et utstillingsvindu for norske råvarer og å jobbe for økt markedsføring, næringsutvikling og bærekraftig produksjon.