En mann i 30-åra fra Sunnmøre er dømt til fire år og fire måneders fengsel for overgrep mot ei mindreårig jente. De to hadde et kjæresteforhold, og gjentatte ganger høsten 2014 og vinteren 2015 hadde mannen samleie med jenta. Hun var 13 år da overgrepene starta.

Hovedforhandling ble holdt i Sunnmøre tingrett, 10. og 11. desember i fjor, og mens aktor la ned påstand om nettopp fire år og fire måneders fengsel, ba mannens forsvarer, advokat Erling Flisnes om frifinnelse, subsidiært at mannen ble ansett på mildeste måte.

Retten finner det imidlertid bevist at mannen har hatt samleie med et barn under 14 år og seksuell omgang med et barn under 16. Han er også dømt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter, trusler og krenkelser overfor den samme jenta, for å ha trua en mann via tekstmeldinger og Facebook og for brudd på ilagt besøksforbud. Når det gjelder overgrepene har mannen erkjent seksuell omgang med et barn under 16 år, men ikke å ha hatt samleie med et barn under 14.

- Fornærmede har fått betydelige problemer som følge av de overgrep hun har vært utsatt for, heter det blant anna i dommen.

I tillegg til fengselsstraff er mannen også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta. Ved soning fragår 195 dager der mannen alt har sittet i varetekt. Han er ikke idømt saksomkostninger.

Mannen er domfelt fire ganger tidligere, blant anna for seksuell omgang med barn under 16 år, legemsfornærmelser, trusler og brudd på ilagt kontaktforbud. Straffa denne gangen er ei tilleggsstraff til en ikke rettskraftig dom, også den i Sunnmøre tingrett.