Oppdatering: Klokka 20.30 har Vatne sentrum, Skår og deler av strekninga mot Helle fått strømmen tilbake, melder Mørenytt på sidene sine. Vel en halv time seinere heter det at også Helle - Langset har fått strømmen tilbake.

Som følge av lyn er det strømbrudd flere steder i fylket, søndag ettermiddag.

- Strømmen er borte hos flere kunder som har Nordvestnett, antakelig som følge av lynnedslag, bekrefter driftsingeniør Svein Erik Haarseth hos Mørenett overfor Smp.no klokka 18.45.

Se video: Heile huset rista

Våre webkamera: Sjekk været akkurat nå

- Dette gjelder strømabonnenter i Haram, nærmere bestemt i Søvik og på Vatne. Så langt har vi sendt ut tre personer for å rette, men vi må trolig kalle inn flere, sier han. Det jobbes med feilretting, men driftsingeniøren kan ikke si noe om antatt rettetid.

Kort tid etter utfyller Rune Myklebust at bruddet også gjelder noen få abonnenter på Stette i Skodje.

- Og for Harams del rammer strømbruddet også Kalvøya og deler av Tennfjord, sier han.

På Vigra har 14 av Mørenetts abonnenter halv spenning som følge av lynnedslag, og klokka 20.20 opplyser beredskapsleder Peter Kirkebø i Mørenett at en trafo har røket.

- Når vi nå snart skal i gang med å skifte denne må vi ta strømmen en kortere periode. Det er kun de få som er berørt som vil merke dette, og disse vil da bli uten strøm i anslagsvis et par timer, legger han til.

Klokka 21.15 melder Mørenett at også kunder som er forsynt fra Smalebakken i Sande kommune melder om halv spenning. Her blir montør oppgitt å være på veg.

Les også: Vi kan få ti centimeter nysnø i løpet av kvelden

Sunnmørsposten meldte tidligere søndag ettermiddag at det er venta en god del snø som følge av at kraftig bygevær passerer Nordvestlandet. Det er også betydelig snøskredfare i fjellet på Sunnmøre - med faregrad 3 på den europeiske skredfareskalaen. Ved Standalseidet gikk det da også et snøskred ved 12-tida søndag. Ifølge politiet ble ingen tatt i skredet.

Du kan selv følge med på skredfaren på nettstedet varsom.no.

Saken oppdateres.