- Når vi skal foreta store omstillingsprosesser i en bedrift, kan ikke den enkelte avdeling bestemme om det skal bli endring eller ikke, sa Ulstein, som er opptatt av å skape attraktive arbeidsplasser og attraktive regioner. Samferdsel er derfor avgjørende, mener Tore Ulstein.

Utfordrende

Han tok ordet da politierke og representantene på Mørebenk-konferansen ble utfordret til å mene noe om kommunesammenslåing.

Stortingsrepresentant Helge Orten (H), mener det er en stor utfordring å skape forståelse i befolkningen om at det lønner seg å slå sammen kommuner.

Framsnakke

- Ønsker vi omstilling, må den framsnakkes. Samfunnet har gjennomgått store utfordringer de siste 50 åra. Dette må vi ta inn over oss, sa Orten. Han hang seg på innspillet fra NHO-direktør og bedriftseier, Tore Ulstein.

Ålesundsregion

Flere av representantene gjorde det klart at man trenger sterke regioner, og da spesielt en sterk ålesundsregion, for å å skape utvikling også for kommunene rundt og de andre regionene. Derfor er samferdsel viktig for sunnmørsregionen.

Jenny Klinge (Sp) mener at mye tider på at man ikke får bedre tjenester med store kommuner.