Under den første «sesongåpninga» på lenge ble det sågar tilløp til trafikkaos.

Inn fra sidevegene tusla ungdommer med ski og brett på ryggen. Ingen trenger tvile på at dette var etterlengta.

– Vi la ut et innlegg på Facebook seint onsdag kveld. I løpet av få timer var det delt over tjue tusen ganger, forteller billettselger Vidar Larsen.

– Ja, dette er sesongstarten sin. Kjempegreier! Folk gliser og gleder seg. En liten gutt lurer forsiktig på om bakken er farlig.

– Nei, det er den ikke. Det var her jeg også lærte å stå på ski forsikrer Vidar og lar klippekortet skifte eier. Den siste tida har nederste delen av anlegget vært lyssatt til glede for alle som vil ake. At selve hovedløypa ble klar på rekordtid er Per Ove Stølens fortjeneste.

Han har kjørt trakkemaskin i hver ledige stund, forteller en imponert Erling Østrem i Vikabørsen. Både disse guttene og paragliderfolket har glede av Turheisa ellers i året også. Vikabørsen bruker den til og fra teltet sitt på toppen, der de både driver kafé og arrangerer ulike sluttalag. Paragliderfolket? De bruker naturligvis fjellet som utspring titt og ofte.

– Mye av inntektene vi generer pløyes tilbake til Turheisa, forteller Østrem i Vikabørsen. Tilstrømminga torsdag bare økte på utover kvelden. Forrige gang det gikk an å stå på ski her var visst for fire år sia...

– Vi ville mye heller hit enn til Strandafjellet, forteller Tor Olav Alme, med to gutter allerede på full fart oppover bakken. Alme er begeistra for mulighetene som åpner seg.

– I går gikk vi langrenn i dette området. Og straks er hoppbakkene klare. Det er fantastisk hva idrettslaget får til, hilser Tor Olav mens heis-køa vokser.

– Dette er akkurat stemninga som jeg husker fra egen oppvekst. Løypene er veldig varierte og artige. Du kan kjøre gjenom skog også. Dette anlegget har egentlig alt, synes Alme.

<strong>Stas:</strong> – Vi tenkte oss egentlig til Strandafjellet. Men straks jeg så at denne bakken skulle åpne, kjørte vi rett hit i stedet. Det er fantastisk å ha et sånt anlegg bare ti minutter unna, sier Tor Olav Alme fra Volsdalen.