60 centimeter snø, preparert løype og gnistrende, kaldt og flott vintervær.

Det hører med til sjeldenhetene at turheisa i Spjelkavik kan friste med slike forhold for skikjøring i alpintbakken.

Men i kveld, fra klokka 18.00 så skjer det, bekrefter Jan Isaksen, styremedlem i Spjelkavikheisa.

- Det er mange år siden vi sist hadde slike forhold i bakken, sier han.

- I fjor fikk vi aldri åpnet, året før ble det kjørt en enkelt tur. Og for å finne åpen bakke i flere dager på rad, må vi sikkert 4-5 år tilbake i tid, forteller Isaksen.

Varmegrader fra helga

De nærmeste dagene blir det kaldt, før det er meldt væromslag og mildere vær fra helga.

Så her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid om man vil kjøre på ski.

- Vi håper på noen dager med kulde, sier Isaksen.

Se oppdatert værmelding (yr.no)

Han opplyser at hele bakken er preparert, det vil si at det ligger cirka 1.800 meter med løype og venter på skientusiastene.

- Forholdene i bakken er veldig bra. Men du vet, de unge trenger jo ikke stort med løype. Det beste for dem er lage et lite hopp som fører ut av løypa og i løssnøen. Og her er ikke det noe problem. Vi har ingen rasfare her hos oss, forsikrer Isaksen.

Dugnad i bakken

Han venter mye folk til skibakken i Spjelkavik i kveld.

- Det kom jo litt brått på dette for oss. Men vi har hatt 8-10 person i sving på dugnad de siste dagene og nå er altså alt klart til åpning. Vi har en ganske stor parkeringsplass nå, så vi håper dette går greit, sier Isaksen.

Gjør som nesten 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Turheisa er i drift i sommerhalvåret. Men fra og med i kveld kan altså Spjelkavik IL endelig se fram til inntekter i anlegget på vinterstid.

Hopp-åpning lørdag

Lørdag er det planlagt åpning av nok en anlegg i Spjelkavik, da åpnes Vikabakken for hopping.

Terje Bergseth, medlem i hoppkomiteen i kretsen, sier det blir såkalt testhopping og at de vil stille hoppski til disposisjon for dem som vil prøve seg i den minste eller mellomste bakken.

De tar også sikte på at det blir hopping i bakken på søndag.