Folk i Møre og Romsdal lå an til å få det varmest i landet mandag. Tafjord har varmerekorden i Norge for januar med 17,9 grader, satt i 1989. Den kunne bli slått i dag, meldte Meteorologisk Institutt tidligere mandag.

Ifølge yr.no var det ventet mellom 14 og 17 grader i sunnmørsbygda. Så langt i år har 15,6 grader vært den høyest målte temperaturen i Tafjord.

Bare nesten rekord

Men seint mandag ettermiddag kan vakthavende meteorolog Kristin Seter slå fast at det ikke ble rekord denne gangen.

– Den høgste temperaturen målt i Tafjord så langt er 16,8. Ettersom det så såpass seint på dagen, betyr det at vi ikke klarer å ta den rekorden, forteller hun til smp.no ved 17.30-tida.

Også Bingsa i Ålesund var oppe og snuste på norgesrekorden for vintermåneden, men endte på 16,5 grader. Den offisielle lista over de varmeste målingene blir iførst offentliggjort tirsdag, ifølge Seter.

Jojo-temperatur

Tafjord hadde sør og sørøst frisk bris, mens det fra i ettermiddag var ventet sørlig sterk kuling på kysten.

– Det er fønvind fra sør som gir disse høge temperaturene, forklarer meteorologen.

Men det var store svingninger i løpet av dagen.

Klokka 14 meldte @Meteorologene på Twitter at Sunnmøre var i tet på temperaturfronten med 15,3 grader på Bingsa i Ålesund kommune, og 14,9 grader i Tafjord.

Én time seinere hadde Tafjord-temperaturen brått sunket til 8,4 grader, før den igjen spratt opp til nesten 17 grader mot slutten av dagen.

– Det var litt overraskende, legger meteorologen til.

Blir kaldere

Natt til tirsdag faller temperaturen ned mot null igjen. De aller fleste steder i nordvest er bare i høyden at det blir fare for frost, ifølge yr.no.

Se oppdatert værvarsel (yr.no)