Politiet og brannvesenet har nok å henge fingrene i tidlig fredag kveld i forbindelse med uværet som herjer på kysten. Brannvesenet ber folk, spesielt i Herøy, om å holde seg inne på grunn av den kraftige vinden.

Livestudio: Følg den siste utviklingen i uværet her

I Fosnavåg sentrum ble beboerne i en flermannsbolig i utkanten av sentrum evakuert etter at vinden tok taket. Politi og brannvesen er på stedet ved 20-tida, men det er ikke meldt om personskader.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Både i Fosnavåg og Leinøy i Herøy er det meldt at løer er tatt av vinden. Ingen personer skal ha kommet til skade, men i Fosnavåg skal løa ha blåst inn i et bolighus på stedet, melder politiet på Twitter.

En garasje ble tatt av vinden og havnet i en skråning i Fosnavåg. Foto: Carl Henrik Moltumyr

Kort tid seinere måtte brannvesenet ta seg av restene etter en garasje som var blåst flere meter avgårde Fosnavåg sentrum - og landet i en skråning. Også her måtte flere beboere forlate hjemmet sitt.

Herøy brannvesen var samtidig ute på et oppdrag ved Flusund, der en garasje skal være tatt av vinden. I følge 110-sentralen for Møre og Romsdal skal garasjen ha landet oppå en annen garasje på stedet.

Videre er en plasthall blåst ned i Haugsbygda i Gursken, melder politiet.

Et nausttak på Flø i Ulstein løsnet og traff andre bygninger i nærheten. Foto: Joar Ødegård

På Flø i Ulstein blåste taket av på et stort naust og traff flere bygninger i nærheten. En garasje i samme bygda fikk også hard medfart, og var i ferd med å blåse overende ved 21.30-tida.

I Ålesund melder brannvesenet litt etter klokka 19 at de er ute for å sikre store løse gjenstander ved Skarbøvik og flygende plater i indre bydel.  Også på Valderøy er brannvesenet ute på oppdrag i forbindelse med uværet.

Har du bilder av ekstremværet? Del med leserne på smp.no. Bruk 95400400@smp.no eller hashtag #smpno i sosiale medier.