Da smp.no er i kontakt med brannmester Nils Bjerknes i 17-tiden mandag forklarer han at de vil bli ferdig med operasjonen ved møbelfabrikken i løpet av kvelden.

– Det er 13 mann som arbeider med å tømme siloene nå, hvorav fem er fra Skodje brannvesen og resten fra Sula brannvesen. De vil bruke to timer på å tømme hver av de to siloene. Dermed regner vi med at vi er ferdig på stedet om fire timer, forteller brannmesteren.

Etterslokning

- Mannskap fra brannvesenet i Sula driver fortsatt med etterslokking og kontrollering. De har etter meldingene full kontroll på situasjonen, forteller operatør Stian Jørgensen ved 110-sentralen.

Klokken 13 kommer det nytt mannskap fra Skodje brannvesen for å avløse styrkene som er ved Aannø nå.

- Man kan aldri vite om det vil blusse opp igjen, så vi blir til stedet så lenge som det er nødvendig, sier Jørgensen.

Sponsilo

– Det er røykutvikling i en sponsilo på stedet. Den inneholder spon fra trearbeid ved bedriften, opplyste vaktoperatøren ved 110-sentralen for Møre og Romsdal til smp.no.

Vil ta tid

– Slokningsarbeidet og nedkjølingen vil ta tid, men det er brannvesenet som tar hånd om dette nå. Røyken skal ikke være giftig, men vi har en ambulanse på stedet for sikkerhets skyld, fortalte operasjonsleder John Bratland ved Møre og Romsdal politidistrikt til smp.no søndag kveld.