Siste: - Vannet er nå borte og slukene åpne. Like før klokka 20 kunne brannvesenet returnere fra stedet, sier operatør Anja Lereng ved Møre og Romsdal 110-sentral. Ifølge politiet kan de som ble evakuert flytte tilbake i kveld, og det er så langt ikke meldt om vannskader inne i blokka.

Ålesund brannvesen rykka ved 18.30-tida onsdag ut, etter melding om store vannansamlinger på ett av takene på ei boligblokk i sentrum.

- Akkurat nå har de satt i gang ei pumpe på taket. De tror vannansamlingene skyldes frosne - og ergo tette, sluker på taket, sa brannmester Aage Henriksen ved Møre og Romsdal 110-sentral, til Smp.no ved 19-tida.

To leiligheter evakuert

- Er det fare for at noen av beborerne må evakueres?

- Vannmassene er tyngende for konstruksjonen, og det som er gjort til nå er å flytte de som bor i den nærmeste etasjen ut midlertidig. Om disse må bo et annet sted over natta må dere nesten snakke med politiet om, sa Henriksen.

Var redd takkonstruksjonen ikke ville holde

Operasjonsleder Kenneth Sætre hos politiet på Sunnmøre kunne fortelle at beboerne etter all sannsynlighet ville kunne flytte tilbake onsdag kveld.

- I blokka er det mange oppganger, men i forhold til vannansamlingene er det fem leiligheter med i alt seks personer i, som er berørt. I den øverste etasjen er det videre to leilighter der det bor én person i hver. Det er disse som er flytta ut, med bakgrunn i at en er redd for at takkonstruksjonen ikke vil holde. Vi regner med flyttinga er høyst midlertidig, at de kan flytte tilbake så snart en har fått fjerna vannet sa han.

- De får flytte tilbake i løpet av kvelden?

110-sentralen fikk melding om hendelsen ved 18.30-tida.