Mannen ble funnet skyldig å ha deltatt i et narkotikakjøp i Ålesund i 2014. Ifølge dommen fra Sunnmøre tingrett skal mannen og tom kompiser ha kjørt til Ålesund for å kjøpe amfetamin. Avtalen ble inngått i ei leilighet på Aspøya og det ble seinere hentet i underkant av 100 gram amfetamin fra et skjulested i nærheten.

De tre mennene gjemte narkotikaen på innsiden av bensinlokket på bilen, men like utenfor Ålesund sentrum ble de stoppet av politiet og avslørt.

Dyrket hasj

I mars 2014 gjennomførte politiet en razzia på gården som mannen disponerte. Her hørte en politibetjent en "durelyd" fra siloen i løa.

Politiet oppdaget så ei luke som var tildekket med høy og bak denne skjulte det seg en Cannabis-plantasje. Politiet beslagla 185 Cannabis Sativa-planter, de fleste mot slutten av vekstfasen.

Mannen innrømte i retten at han hadde kjøt frø i Danmark og dyrkingen av Cannabis hadde utviklet seg til en besettelse. Han kjøpte inn lamper, varmevifter, ventilasjon og monterte tidsstyrt vanningsanlegg.

Stjal strøm

Behovet for strøm ble etter hvert større enn manne så seg råd til å betale, så han koblet en ledning direkte til en stolpe utenfor gården.

Ifølge beregninger fra kraftselskapet stjal mannen strøm for cirka 72.000 kroner.

Mannen, som er tidliger dømt fem ganger, har over mange år misbrukt amfetamin, hasj og marihuana.

Denne uka ble han dømt til fengsel i to år og to måneder, men siden det har tatt politiet to år å etterforske saken valgte retten å gjøre ett år av straffen betinget med prøvetid på to år.

I tillegg må han betale 4.000 kroner i saksomkostninger og tåle inndraging av alt produksjonsutstyr som ble brukt i den ulovlige dyrkingen.