Marit Bolstad fra styret i Gjensidigestiftelsen kunne tirsdag overrekke den kjærkomne sjekken til Møre og Romsdal Røde Kors.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Koordinatorer Espen Ellefsen, Asbjørn Wille og Terri Senior er lettet og glade for at Gjensidigestiftelsen gir sin støtte til en idé som har vært i utvikling over flere år.

- Integrering av innvandrere er en viktig oppgave for oss i Røde Kors, sier Asbjørn Wille i en pressemelding.

Han er en av koordinatorene for aktiviteten Flyktningguide der en nybosatt flyktning blir koblet til en nordmann – en guide eller støttespiller for flyktningen den første tiden i Norge.

– Flere av våre norske guider har blitt spurt av flyktninger om hjelp til øvelseskjøring. Noen guider har benyttet sine egne private biler til dette, men vi er glade for å kunne tilby slik øvelseskjøring som en egen aktivitet i ordnede rammer, sier han.

Integrering

- Det tar ikke lang tid før flyktningene til vårt fylke oppdager at det å disponere bil er et viktig integreringsmiddel, sier Terri Senior.

– Skal man jobbe, gå på skolen og delta i fritidsaktiviteter så er det fortsatt utfordrende med transport mange steder. Vi håper at veien til førerkort blir lettere gjennom deltakelse i prosjektet «Lappen i Lomma» og så ser vi på dette som nok en arena der flyktninger kan møte og bli kjent med nordmenn, legger hun til.

Allerede i april håper trioen at bilene er i flittig bruk på veiene i Ålesund. Etterhvert vil de brukes også andre steder over hele fylket.

Overrekkelse av penger og biler Pengegaven skal brukes til innkjøp av nye Toyota hybrid-biler hos Brages bilforretning i Ålesund.Fra venstre: Terri Senior (Røde Kors Distriktskontoret), Marit Bolstad (Gjensidigestiftelsen) og Nils Christian Kaaresen (Brages Bil) Foto: Jon Henriksen