Det opplyser Oskar Dag Sylte jr. i en pressemelding.

Mineralvannsfabrikken i Molde og Ringnes har samarbeidet i hele 27 år. De siste årene har Oskar Sylte distribuert og solgt Ringnes sine produkter i Møre og Romsdal.

Alt samarbeid vil bli avsluttet 1. juni 2016. Oskar Dag Sylte jr. opplyser at salg og distribusjon av Ringnes sine produkter er en stor del av deres virksomhet. Bruddet vil berøre hele organisasjonen.

– Det er med tungt hjerte vi nå er i prosess med de ansatte. Slik vi vurderer det, så er det flere av våre medarbeidere som vil bli overtallig. Vi er lei oss for de konsekvensene dette vil ha for de som blir berørt, opplyser den administrerende direktøren.

Oskar Sylte Mineralvannfabrikk AS vil fortsatt produsere, distribuere og selge egne produkt og Solo-produkter. Ananasbrus selges i alle landets fylker.

Halvparten ryker

Romsdals Budstikke skriver at ca. halvparten av 80 mister jobben hos Oskar Sylte.

Oskar Dag Sylte jr. sier til smp.no at Ringnes har valgt seg andre samarbeidspartnere etter en anbudsrunde. Inntil nylig har Oskar Sylte hatt ansvar for distribusjon, salg, lager og produksjon.

– Vi er vant til å bygge opp - ikke ned, sier Oskar Dag Sylte jr. til smp.no.

I går fikk de ansatte beskjed om at Ringnes trekker seg ut. Direktør Sylte jr. vil ikke spekulere i hvorfor Ringnes har valgt andre samarbeidspartnere, men sier de leverte et godt tilbud.

– Oskar Sylte nådde ikke opp

Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes sier til smp.no at Oskar Sylte Mineralvannsfabrikk sitt tilbud ikke nådde opp.

– Tilbudet nådde ikke opp i anbudsrunden om distribusjon for Ringnes, sier Bruusgaard.

Han legger til at det er vemodig å avslutte det som har vært et godt samarbeid i mange år.

– Men her som ellers er det forretningsmessige vilkår som må veie tyngst, sier kommunikasjonssjefen.

Bruusgaard ønsker ikke gå inn i detaljer i avtalen, men det er et helhetsbilde som gjorde at Oskar Sylte ikke nådde opp.