Statsminister Erna Solberg (H) fikk en rekke kritiske spørsmål knyttet til asyldebatten under spørretimen i Stortinget onsdag.

En av dem var Breivik – som innledet med å rose Solberg blant annet for hennes initiativ til giverlandskonferansen.

– Men vi har en integreringsminister som opptrer i grell kontrast, som en spinndoktor i et ytterliggående opposisjonsparti, og ikke som en ansvarlig minister i en mindretallsregjering. Statsministerens svar på når dette påpekes, er at vi må ta uroen på alvor. Men ledende politikere svarer på folks uro med å se løsninger, sa Breivik.

Sier nei

Venstres stortingsgruppe vil onsdag ettermiddag si nei til innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) innstrammingsforslag.

Stortingsgruppen vil si nei til alle de 40 forslagene Frp-statsråden la fram i romjulen. Etter det TV 2 får opplyst, behandler Venstres stortingsgruppe nå et forslag om dette fra partileder Trine Skei Grande.

Venstres ledelse mener forslagene må ses på som en helhetlig pakke, og at de både bryter folkeretten og er i strid med asylforliket som ble inngått i Stortinget i november.

Partiet vil etter alt å dømme be regjeringen om å komme tilbake til Stortinget med helt nye forslag som etter partiets mening må være i tråd med både asylforliket og Norges internasjonale forpliktelser.