<strong>Nytt styre:</strong> Torsdag hadde Møreforsking Ålesund AS sitt første styremøte. Fra v. ansatterepresentant Bjørn Tore Nystrand, Tormod Thomsen, adm. dir. Firmenich Bjørge Biomarin, viserektor Marianne Synnes, NTNU i Ålesund, Bjørnar Kleiven, adm.dir. Olympic Seafood, dekan ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved NTNU (Trondheim), Anne Borg, Elisabeth Maråk Støle, adm. dir. i Møreforsking AS. Jan Emblemsvåg fra Rolls-Royce var ikke til stede da bildet ble tatt. Til høyre daglig leder for Møreforsking Ålesund AS, Agnes Gundersen.
            (Foto: Staale Wattø)

Nytt styre: Torsdag hadde Møreforsking Ålesund AS sitt første styremøte. Fra v. ansatterepresentant Bjørn Tore Nystrand, Tormod Thomsen, adm. dir. Firmenich Bjørge Biomarin, viserektor Marianne Synnes, NTNU i Ålesund, Bjørnar Kleiven, adm.dir. Olympic Seafood, dekan ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi ved NTNU (Trondheim), Anne Borg, Elisabeth Maråk Støle, adm. dir. i Møreforsking AS. Jan Emblemsvåg fra Rolls-Royce var ikke til stede da bildet ble tatt. Til høyre daglig leder for Møreforsking Ålesund AS, Agnes Gundersen.Foto: Staale Wattø

Har 50 marine forskere

– At vi har 50 marine forskere på Campus Ålesund, er det ikke så mange som vet. Vi har det største miljøet mellom Bergen og Trondheim, sier adm.dir. Elisabeth Maråk Støle.

Da har hun regnet med både de som er i Møreforsking og på NTNU i Ålesund. Og flere kan det bli.

I tillegg kommer de med doktorgrader som bedriftene sjøl ansetter. Samtidig er de en del av det globale forskningsmiljøet der utenlandske forskere også hentes hit. Sammen med fagmiljøet ved NTNU i Trondheim utgjør dette etter hvert en «hub» som Møreforsking og næringslivet ønsker å utnytte.


Møreforsking sentral i satsing på nordområdene

Regjeringen har som mål å føre en ambisiøs politikk i nordområdene. Av en pott på 150 millioner kroner går 10 prosent til Møreforsking – det vil si 14,9 millioner kroner.


Tett på næringslivet

Maråk Støle sier Møreforsking har vekstambisjoner etter å ha omorganisert seg med tre døtre i konsernet.

Hun synes det er spennende at næringslivet er så godt representert i det nye styret til Møreforsking Ålesund.

– I tider der det snakkes mye om «crossover» fra maritim sektor til andre områder er vi opptatt av å jobbe veldig anvendt med næringslivet, veldig internasjonalt og inn mot helse, det biomarine og mot Legasea-klyngen, sier hun.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Marin verdiskaping

Viserektor ved NTNU i Ålesund, Marianne Synnes, mener den marine klyngen er underkommunisert.

Bare i Møre og Romsdal har den marine sektoren en omsetning på 43 milliarder kroner og over 500 selskaper.

– Det er ingen tvil om at regionen her har komparative fortrinn med kunnskap om forvaltning, prosessering for humant konsum og formuesforvaltning. Vi har en fantastisk mulighet til å bygge kompetanse og infrastruktur, sier adm.dir Tormod Thomsen i Firmenich Bjørge Biomarin.


Avspark for klima og fisk

Onsdag er det avspark for et stort forskningsprosjekt i regi av Møreforsking i Ålesund og med støtte blant annet fra UD.


Laboratoriefellesskap

Daglig leder i Møreforsking Ålesund AS, Agnes Christine Gundersen, forteller at aktørene har et laboratoriefellesskap der de utfyller hverandre. Sjøl har Møreforsking tre laboratorieenheter: På Atlantherhavsparken der de gjør forsøk med levende fisk og krepsdyr, i Gangstøvika har de en prosesseringslab der de foretar biologisk prøver og lagringsforsøk med fisk. Og på NTNU i Ålesund har de et biokjemisk laboratorium.

Gjør som 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Bakgrunn
  • Møreforsking Ålesund er blitt AS og NTNU er kommet inn på eiersiden. I det nye styret er halvparten fra næringslivet. Torsdag hadde de sitt første styremøte.
  • Møreforsking består nå av morselskapet Møreforsking AS og tre døtre: Møreforsking Molde AS, Møreforsking Ålesund AS og Møreforsking Volda AS.
  • Konsernet eies av Stiftelsen Møreforsking (10 prosent), Møre og Romsdal fylkeskommune (36 prosent) samt Høgskolen i Molde, NTNU i Ålesund og Høgskulen i Volda med 18 prosent hver.
Leses nå
 

Forsiden nå:

Førpremiere på spillefilmen «Rett vest» på Ona:

– En skikkelig god-film