– Natt til lørdag 19. mars ca. klokka 0211 ringte en ukjent mann flere ganger på døren til en bopel i Eikremsvegen i Sula kommune. Personen løp fra stedet uten å gi seg til kjenne, melder Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Beskrivelse

Politiet går nå ut med en beskrivelse av mannen.

Ifølge melder hadde vedkommende en sort eller mørk boblejakke, sort og hvit topplue med dusk. Mannen skal ha vært lys i huden, 165-175 cm høy med slank kroppsbygning.

Mulig sammenheng

– Det er naturlig for politiet å undersøke om saken kan ha sammenheng med sakene som gjelder voldtekt og voldtektsforsøk på to eldre kvinner sommeren 2015, skriver politiet.

– Så lenge vi har en uoppklart sak, så kan vi ikke se bort ifra en sammenheng, sier Yngve Skovly til smp.no. Skovly er politiinspektør og konst. leder for retts- og påtaleenheten i Møre og Romsdal politidistrikt.

I juli 2015 ble ei eldre kvinne i 80-årene utsatt for vold og voldtekt i hjemmet sitt i Mauseidvåg i Sula. Omtrent én måned senere ble ei ny eldre kvinne i 70-årene utsatt for voldtektsforsøk i hjemmet sitt, ikke langt unna.

Politiet har en fullverdig DNA-profil av samme gjerningsmann fra begge åsted.

Ringte på hos kvinne

Ifølge Skovly ble det natt til lørdag ringt på hos ei eldre kvinne, som likevel er yngre enn de to fornærmede i sakene fra i fjor sommer.

Politiinspektør Elin Drønnen sier at det er gjennomført krimtekniske undersøkelser på stedet. Det er kvinnen som har beskrevet den ukjente mannen.

– Det er ikke straffbart å ringe på dører, men i og med at det er ringt på midt på natta, av en ukjent mann, så skal vi finne ut om det er en sammenheng, sier Drønnen.

Politiet rykket ut med mannskaper og hund etter at de fikk melding.

– Vi vil foreta nødvendige etterforskningsskritt, sier Drønnen.

Fra stedet hvor det ble ringt på natt til lørdag er det gangavstand til de fornærmede i de to andre sakene i Sula.

Politiet hadde ved siste opptelling fått inn i overkant av 120 nye tips i Sula-saken. Foreløpig har de ikke fått gått gjennom alt tipsmaterialet.

Kontakt politiet

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med folk som kan ha observasjoner av mannen, kjøretøy eller andre personer i området i tiden før - og etter hendelsen natt til lørdag.

Politiet kan kontaktes på telefonnummer: 70 11 87 00.

Har du tips til smp.no? Kontakt oss på 95400400@smp.no