Lørdag ettermiddag rykket politiet på Sunnmøre ut for å stanse en bil i Brusdalen, like utenfor Ålesund.

Bilførere som kjørte bak en bil hadde meldt om veldig vinglete kjøring som var veldig påtakelig.

– Vi fikk til slutt stanset bilen og snakket med bilfører. Vi oppdaget at strikketøyet lå ved siden av, og etter hvert erkjente bilfører at hun hadde vært litt ivrig med å få ferdig strikkingen, sier operasjonsleder Borge Amdam til smp.no.

Kvinnen hadde rett og slett ikke greid å ligge unna, selv om hun visste at strikking og kjøring ikke er en kombinasjon som er særlig smart.

– Hun var veldig lei seg for det hun hadde gjort, men vi har ikke noe valg når bilførere har så liten forståelse for trafikksikkerhet, sier Amdam.

Les flere nyheter fra Ålesund her

Vet ikke hva hun strikket

Politiet får ofte melding om vinglete kjøring. I enkelte tilfeller kan det være litt vanskelig for operasjonssentralen å avgjøre hva som er riktig eller galt, men politiet får jevnt og trutt meldinger om folk som skriver tekstmelding og sjekker mobilen under kjøring.

– Vi har også hørt om folk som leser avisa langs veien, forteller Amdam.

Han understreker at det å strikke under kjøring er å tøye strikken alfor langt med tanke på trafikksikkerhet.

– Du blir veldig uoppmerksom når du driver med slikt, sier operasjonslederen.

– Kan du si noe om hva hun strikket?

– Det vites ikke.

Mister lappen

Det er heller ikke brakt på det rene om kvinnen ble lang i maska da politiet stanset henne. Kvinnen mister nå førerkortet og blir anmeldt. Hendelsen skjedde i en 80-sone.

For øvrig melder politiet at de også har stanset en mann i 50-årene i Ålesund sentrum. Mannen blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Følg smp.no på facebook!