– Mot all sunn fornuft fortsetter dumpingen av forurensa masse i Belsen, skriver Edgard Brevik og Bjørn Aarø i et varselbrev til rådmannen i Ålesund kommune.

Sunnmørsposten skrev i november i fjor om dumpingen i det kommunale massedeponiet i Vasstranda, som ligger ved drikkevannskilden Brusdalsvatnet.

Kommunen ryddet da bort synlig, forurensa masse. Nå er det igjen observert ny masse med galvaniserte gjerdestolper, armert betong og betongrør «ingen vet hva er brukt til» og mer.

– Nei, det er ikke riktig. Det vi har tilført av masser nå, er masser som ikke er forurensa. Det eneste vi har tilført, er masser fra Notenesgata. Dette er reine masser som vi har tatt prøver av, så dette kan vi dokumentere, sier Oddvar Kongsvik, leder for veg-, anlegg- og park i Ålesund kommune.

Naboene har og dokumentert forurensning med nye bilder.

– Da vil jeg ta en kontroll, og i så fall sørge for at forurensa masse blir fjernet, sier Kongsvik. Brevik og Aarø stiller i brevet til rådmannen spørsmål om det er grunn til å ha tillit til at kommunen har kontroll på det som skjer i Belsen og området rundt.